Τροποποίηση αποσπάσεων με έξοδα δημοσίου- οικονομική εξουθένωση των 70 αποσπασμένων

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που αποσπάστηκαν 70 συνάδελφοί μας στην Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης μέσω εσωτερικών μετακινήσεων λόγω της επικείμενης έναρξης των εργασιών του flyover, ενώ όπως ενημερωθήκαμε κατατέθηκε και νέο αίτημα από την Διεύθυνση Τροχαίας για περαιτέρω ενίσχυση με 100 αστυνομικούς.

Εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης και το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα έργο με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 4-5 ετών, επαναφέρουμε την πρότασή μας για τροποποίηση του συνόλου των αποσπάσεων με έξοδα δημοσίου από λοιπές Γενικές οι οποίες ενισχύουν διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, αποκλειστικά προς την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος είναι το γεγονός ότι οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν εσωτερικά από τις λοιπές διευθύνσεις της ΓΑΔΘ, πέραν της υπηρεσιακής μεταβολής, έχουν υποστεί μηνιαία οικονομική μείωση που φτάνει τα 150 ευρώ, λόγω μη πραγματοποίησης νυχτερινών υπηρεσιών. Η δε μείωση στους αστυνομικούς που αποσπάστηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης φτάνει τα 300 ευρώ το μήνα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν απέχουν 40-50 χλμ από την έδρα της υπηρεσίας, και μετακινούνται με ιδιωτικά οχήματα, γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για οικονομικό στραγγαλισμό των συναδέλφων.

Κύριε Υπουργέ ,

Κύριε Αρχηγέ,

Άπαντες βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο εξαιτίας της ακρίβειας η οποία μας έχει πλήξει σε όλα τα επίπεδα. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε την πρότασή μας ή προωθήσετε οποιαδήποτε άλλη λύση, η οποία θα παύει την «οικονομική εξουθένωση» των αστυνομικών της ΓΑΔΘ που ενισχύουν την Διεύθυνση Τροχαίας.

Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701 6948753589



Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων Μελών

Δηλώσεις Προέδρου Τσαϊρίδη Θεόδωρου

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Υπαλλήλων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης είναι μια δυναμική οργάνωση που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των αστυνομικών στο νομό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος