Συνάντηση της ΕΑΥΘ με την Διοίκηση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Πρώτο και κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι διάτρητες και προβληματικές ενδοεπικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των αστυνομικών και δεν είναι λίγες οι φορές όπου σε δύσκολα περιστατικά συνάδελφοι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το κέντρο. Αποτελεί μονόδρομο η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ηγεσία ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και δαπάνες ώστε να προχωρήσει η εγκατάσταση ψηφιακού συστήματος ενδοεπικοινωνίας.

Αναφερθήκαμε για πολλοστή φορά στο θέμα της λειψανδρίας αστυνομικού προσωπικού, ειδικότερα στις ομάδες ΔΙΑΣ και Ζ, καθώς επίσης και στον απαρχαιωμένο στόλο αφού μεγάλο ποσοστό των δικύκλων υπερβαίνουν τα 15 έτη.

Εν συνεχεία, προτείναμε την ένταξη των περιπολικών στην εκπαίδευση του Β’ ΤΑΕ, πρακτική που ισχύει στην Άμεση Δράση Αττικής εδώ και χρόνια, με αποκλειστικό σκοπό την ενιαία εκπαίδευση των υπηρετούντων στην Άμεση Δράση, η οποία θα επιφέρει και μεγαλύτερη ομοιογένεια σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Τέλος, εκφράσαμε την αντίθεση μας στις στατικές ομάδες σε πολλά σημεία της πόλης, με αφορμή και την τελευταία επίθεση εναντίον συναδέλφου μας. Η ακινητοποίηση περιπολικών και δικύκλων, πέραν του ότι μειώνει την αστυνόμευση στην πόλη, εκθέτει σε πολλαπλούς κινδύνους το αστυνομικό προσωπικό.

Αυτό που ζητήθηκε από την Διοίκηση της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης είναι να ληφθούν πρωτοβουλίες, τόσο για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και για ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να αντιστραφεί η αποκαρδιωτική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην εν λόγω Διεύθυνση.

Θεσσαλονίκη, 3 Ιουλίου 2024

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701 6948753589

Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων Μελών

Δηλώσεις Προέδρου Τσαϊρίδη Θεόδωρου

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Υπαλλήλων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης είναι μια δυναμική οργάνωση που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των αστυνομικών στο νομό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος