Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, τα μέτρα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Ο κ. Πρωθυπουργός, όπως κάθε Έλληνας πολίτης, έχει το δικαίωμα να παρευρίσκεται στην πόλη μας όποτε το αποφασίσει. Το πρόβλημα έγκειται στον τρόπο με τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία αντιδρά σε τέτοιες έκτακτες επισκέψεις.

Ενώ οι περισσότερες Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ είχαν ήδη εκδώσει την υπηρεσία του αστυνομικού προσωπικού, και τα έκτακτα μέτρα τάξης επέβαλαν την τροποποίησή της.

Χθες και ώρα 22:00, παρανόμως ανακλήθηκαν ημερήσιες αναπαύσεις, ενώ οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν για την υπηρεσία τους στις 02:00.

Κι όλα αυτά, ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο απόηχος της υπεραπασχόλησης και της ταλαιπωρίας των συναδέλφων μας, οι οποίοι εργάστηκαν στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Βεβαίως, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ορισμένοι Διοικητές, σεβόμενοι το προσωπικό, προχώρησαν στην τροποποίηση της υπηρεσίας, χωρίς να ανακαλέσουν τα ρεπό. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει καλή θέληση, μπορούν να ξεπεραστούν οι υπηρεσιακές δυσκολίες και να βρεθούν λύσεις.

Δυστυχώς αυτός δεν είναι κανόνας αλλά η εξαίρεση. Μέχρι σήμερα, η Ένωση έχει καταθέσει στην Ηγεσία σωρεία καταγγελιών και παραπόνων για παρόμοια περιστατικά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουσιώδης αντίδραση. Αναρωτιόμαστε, πότε η Ηγεσία θα αποδεχτεί την ευθύνη της και θα ανταποκριθεί, ελέγχοντας τους Ανώτερους Αξιωματικούς που διατάσσουν την παράβλεψη Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων; Η στάση απάθειας αποτελεί συγκάλυψη και πρέπει να εκλείψει.

Οι Αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι και έχουν το δικαίωμα της τήρησης του ωραρίου τους και της ανάπαυσης. Όσο υπάρχουν Αξιωματικοί που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα έκτακτο γεγονός, με αποτέλεσμα να αποσυντονίζουν την αστυνόμευση όλης της Θεσσαλονίκης, η Ανώτατη Ηγεσία υποχρεούται να τους ελέγχει για τις επιλογές τους και τις συνέπειες αυτών.

Θεσσαλονίκη, 25 Μαϊου 2018

Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων Μελών

Δηλώσεις Προέδρου Τσαϊρίδη Θεόδωρου

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Υπαλλήλων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης είναι μια δυναμική οργάνωση που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των αστυνομικών στο νομό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος