Με την «οπαδική δημοσιογραφία» δεν πρόκειται να μπει τέλος στην οπαδική βία.

πριν 2 εβδομάδες

Η έξαρση των φαινομένων της οπαδικής βίας και των εγκληματικών δράσεων που απορρέουν από αυτή, έχει απασχολήσει έντονα την πόλη της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια. Στον βωμό της τυφλής οπαδικής βίας, έχουν διαπραχθεί τραγικά εγκλήματα, με αποκορύφωμα τις δολοφονίες τριών νέων συνανθρώπων μας, τα οποία συντελέστηκαν στο όνομα της κακώς εννοούμενης αγάπης για κάποια αθλητική ομάδα.


Θα περίμενε λοιπόν κανείς, από ανθρώπους που έχουν δημόσιο λόγο, να ενημερώνουν τους πολίτες για τα ολέθρια αποτελέσματα της οπαδικής βίας, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια καταπολέμησης αυτού του φαινομένου. Δυστυχώς, παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν στους αθλητικούς χώρους και πέριξ αυτών, όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, τουναντίον κάποιοι εξ αυτών εκμεταλλεύονται το δημόσιο βήμα που τους δίνεται για να παρακινούν την οπαδική βία.


Χθες, σε γνωστή αθλητική ιστοσελίδα φιλοξενήθηκε άρθρο «δημοσιογράφου», ο οποίος χρησιμοποιώντας εμφανώς προκλητικό, ειρωνικό λόγο και φρασεολογία πεζοδρομίου, στοχοποίησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, εξαπολύοντας απειλές εναντίον του, παρακινώντας ξεκάθαρα τούς αναγνώστες του σε πράξεις οπαδικής βίας.


Είναι θλιβερό το γεγονός ότι επιλέγει να λαϊκίσει, αδιαφορώντας ότι με αυτό τον τρόπο στοχοποιεί θεσμούς, πρόσωπα και κυρίως οικογένειες.


Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχουμε αποδείξει με την γενικότερη στάση μας, ότι ουδέποτε λειτουργούμε μεροληπτικά υπέρ ή κατά οποιουδήποτε, ενώ ειδικότερα για το θέμα της οπαδικής βίας έχουμε καταθέσει επανειλημμένως σειρά προτάσεων κι έχουμε διοργανώσει σημαντικές εκδηλώσεις, προσπαθώντας να συμβάλουμε στην εξάλειψη αυτού του θλιβερού φαινομένου.


Από μεριάς μας, έχοντας την υποχρέωση να προστατεύσουμε τον θεσμό που εκπροσωπούμε, έχουμε αποστείλει το εν λόγω άρθρο στο Νομικό Τμήμα της Ένωσης, ώστε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για το εν λόγω δυσφημιστικό άρθρο, που στοχοποιεί και παρακινεί ξεκάθαρα σε πράξεις οπαδικής βίας και μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τα θιγόμενα πρόσωπα.



Κλείνοντας, καλούμε όλους τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν και ταυτόχρονα να απομονώσουν τέτοιες ακραίες φωνές και συμπεριφορές. Ταυτόχρονα, τους καλούμε σε κοινές δράσεις κατά της οπαδικής βίας, που τόσο πολύ έχει στοιχίσει στην πόλη μας.


Ο Πρόεδρος                 

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       

6936800701 

                    

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων Μελών

Δηλώσεις Προέδρου Τσαϊρίδη Θεόδωρου

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Υπαλλήλων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης είναι μια δυναμική οργάνωση που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των αστυνομικών στο νομό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος