Η Δ.Α.Ε.Θ. σε πλήρη αποσύνθεση

- Διμοιρίες σε μεγάλα μέτρα επιχειρούν εντελώς μόνες τους με εκατοντάδες άτομα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων, αφού η ασυνεννοησία μεταξύ αξιωματικών της ΔΑΕΘ και κέντρου επιχειρήσεων δεν έχει προηγούμενο.

- Διμοιρίες οι οποίες έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο ΑΠΘ εδώ και 1.5 χρόνο και δέχονται συνεχείς και σοβαρές επιθέσεις, όντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ στατικές εντός αυτού επι 24ωρου βάσεως.

- Διμοιρίες που βγαίνουν για υπηρεσία με 8-10 άτομα με ότι αυτό συνεπάγεται για το

αξιόμαχο.

Ταυτόχρονα, όσο τραγελαφικό και αν ακούγεται, την ώρα που οι διμοιρίες δεν έχουν προσωπικό και ενισχύονται με αποσπασμένους άλλων νομών, η ΔΑΕΘ στέλνει μεμονωμένους σκοπούς για φύλαξη στόχων, ενώ κύριο μέλημα της Διοίκησης είναι να αντικαταστήσουν αυτούς που ελέγχουν «καρτελάκια» στην είσοδο του κτηρίου και να φυτέψουν σε επιτελικές θέσεις «ουρανοκατέβατους», αδιαφορώντας για όλους αυτούς που 20 και πλέον έτη έχουν αφήσει τα Κόκκαλα τους μέσα στα λεωφορεία.

- Επιτελικοί αξιωματικοί εκτός τόπου και χρόνου οι οποίοι διατάσσουν σωρηδόν προσωπικό των διμοιριών να συμμετάσχει σε διαφορά σεμινάρια, εν μέσω σοβαρών γεγονότων, αδιαφορώντας για το αξιόμαχο αυτών, εξαιρώντας προκλητικά μέρος του προσωπικού.

- Αστυνομικοί διμοιριών που αποδεσμεύονται από μεγάλα μέτρα 01.00 και 02.00 τα ξημερώματα και την επόμενη στις 08.00 διατάσσονται να παρακολουθήσουν σεμινάρια είτε να συμμετάσχουν σε συντηρητικές εκπαιδεύσεις.

- Ασυνεννοησία ακόμα και στην διάταξη υπηρεσίας, αφού άλλες διμοιρίες βγαίνουν σε σταθερά σημεία και καταλήγουν σε μέτρα, και αντικαθίσταται από άλλες που βγαίνουν για μέτρα και καταλήγουν σε σταθερά σημεία.

- Κομμένα ρεπό τελευταία στιγμή, αλλαγές ωραρίων δύο ώρες πριν την ανάληψη υπηρεσίας.

- Αναρίθμητες μετακινήσεις εκτός έδρας για ψύλλου πήδημα λες και για όλα τα προβλήματα της Βορείου Ελλάδος υπάρχουν μόνο οι 17 διμοιρίες ΔΑΕΘ.

- Κατεστραμμένα λεωφορεία τα οποία μπαίνουν στα συνεργεία 2-3 φορές την βδομάδα, με τους αστυνομικούς των διμοιριών να ανεβοκατεβάζουν τα αστυνομικά εφόδια τους λες και είναι αχθοφόροι .

- Αξιωματικοί της ΥΜΕΤ διατάσσουν διμοιρίες της ΥΑΤ και αντιστρόφως, αφού ο ρόλος της κάθε υποδιεύθυνσης έχει πάει περίπατο και οι πάντες κάνουν τα πάντα.

- 25 και πλέον αξιωματικοί της ΔΑΕΘ κυριολεκτικά είναι παρατηρητές, αν και

αμφιβάλλουμε ότι ορισμένοι εξ αυτών γνωρίζουν τα μισά από όσα αναφέρουμε.

Να επισημάνουμε ότι οι αξιωματικοί πλέον είναι περισσότεροι από τις διμοιρίες, αλλά αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν μια υπηρεσία πρώτης γραμμής έχει μετατραπεί σε χωνευτήρι και έρχεται ο καθένας για να πάρει το επίδομα, χωρίς να έχει καμία επαφή με το αντικείμενο της ΔΑΕΘ.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε !!

Από εδώ και στο εξής τον λόγο έχει το νομικό τμήμα της ένωσης.

Θεσσαλονίκη, 11 Μαρτίου 2023

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701 6948753589

Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων Μελών

Δηλώσεις Προέδρου Τσαϊρίδη Θεόδωρου

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Υπαλλήλων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης είναι μια δυναμική οργάνωση που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των αστυνομικών στο νομό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος