ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο χαμό του Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, πυρονόμου Δημήτριου Τσαλή.

  

Για πολλοστή φορά, ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα μετατρέπεται σε αστυνομικό, στοχοποιώντας τους συναδέλφους των διμοιριών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μαζί με εκλεγμένους αντιπροσώπους της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στα ΤΔΜ της Θεσσαλονίκης καθώς και τα έντονα παράπονα συναδέλφων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή της Δ/νσης Αλλοδαπών, Ταξίαρχο κ. Θωμά ΦΕΥΓΑ.

Με τον σεβασμό στη μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τέλεσε τρισάγιο στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίου Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτών.

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ) σχετικά με την υποχρεωτική εμφάνιση ατόμων στα Τμήματα Ασφαλείας, για όσο χρόνο διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

   

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον νέο Διευθυντή Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΑΘΑΝΑΣΑΚΟ Κωνσταντίνο.

Έγγραφο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ), με κοινοποίηση στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, με προτάσεις της Ένωσης μετά τα έκτακτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.


Κύριε Αρχηγέ,


Με τον παρόν έγγραφο, επανερχόμαστε για να θίξουμε τις μεγάλες υπηρεσιακές παραλείψεις στα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, και να διατυπώσουμε μια σειρά προτάσεων για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων που μας έχουν καταγγελθεί από μέλη μας.
Όσο ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην χώρα μας, η Κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό των δημοσίων υπηρεσιών και την διακοπή λειτουργίας των Δικαστηρίων. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν επηρέασε σημαντικά την λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει επαναπαυθεί στην ατομική ευθύνη των εργαζόμενων για την τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής.
Είναι αυτονόητο ότι η φύση του επαγγέλματός μας δεν επιτρέπει την απόλυτη εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στο αστυνομικό προσωπικό. Εντούτοις, θα έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο λειτουργίας των αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς κι ένα πρωτόκολλο ενεργειών για την προφύλαξη των εργαζόμενων Αστυνομικών.
Μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στην Αστυνομία, είναι άμεση ανάγκη να προστατευτούν οι συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι συγγενείς τους και γενικότερα η δημόσια υγεία. Σήμερα κιόλας, πρέπει να υιοθετηθούν έκτακτα μέτρα περιορισμού της λειτουργίας όλων των γραφείων της ΕΛΑΣ που εξυπηρετούν το κοινό για διοικητικά ζητήματα, γραφειοκρατικές υποθέσεις, γνήσια υπογραφής, όπως επίσης των γραφείων αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων και των γραφείων επιδόσεων πάσης φύσεως εγγράφων (δικόγραφα, στρατιωτικές εντολές κλπ.).
Συγκεκριμένα, για την αποφυγή συνωστισμού, προτείνουμε σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα να τηρείται σειρά αναμονής σε εξωτερικό χώρο, έως 5 άτομα, για όσους προσέρχονται με σκοπό την επικύρωση γνήσιου υπογραφής.
Με πρότυπο τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία, προτείνουμε την απαγόρευση του επισκεπτηρίου στα αστυνομικά κρατητήρια εφόσον δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης μετάδοσης του ιού (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.) και δεν υπάρχει προστατευτικό τζάμι ανάμεσα στον επισκέπτη και τον κρατούμενο.
Με ανάλογη υπευθυνότητα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι ασθενείς κρατούμενοι που μεταφέρονται στα νοσοκομεία για εξέταση. Ο μεγάλος φόρτος στις δομές υγείας αναγκάζει τα πληρώματα των περιπολικών και τους κρατούμενους να αναμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα την έλευση της σειράς τους. Η ενέργεια αυτή προκαλεί κενά στα μέτρα ασφαλείας και εκθέτει σε κίνδυνο τους εμπλεκόμενους. Προτείνουμε την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των ασθενών-κρατουμένων στα νοσοκομεία ως μέσο για την διασφάλιση της ομαλής πραγμάτωσης της μετακίνησής τους.
Όσον αφορά τους ανήλικους ασθενείς που φυλάσσονται στα Νοσοκομεία από την Ελληνική Αστυνομία, μας έχει καταγγελθεί ότι μέχρι σήμερα οι συνάδελφοί μας συνεχίζουν τις φυλάξεις, παρότι παραμένουν μέσα στο νοσοκομείο ένα 8ωρο και κινδυνεύουν να εκτεθούν στον κορονοϊό. Θα πρέπει άμεσα η Ηγεσία της ΕΛΑΣ να έρθει σε επαφή με τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων ώστε να δοθεί μια ικανοποιητική λύση.
Επίσης, η διακοπή λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου πρέπει συνοδευτεί από την παράλληλη αναστολή εξυπηρέτησης των αλλοδαπών που έχουν αποφάσεις ασύλου από τις Υπηρεσίες Αλλοδαπών της ΓΑΔΘ.
Μετά τις ακυρώσεις αεροπορικών πτήσεων και το κλείσιμο των συνόρων γειτονικών μας χώρων, είναι επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης των αλλοδαπών που έχουν 30ήμερη προθεσμία οικειοθελούς αποχώρησης από την χώρα για όσο χρόνο διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα κατά της πανδημίας.
Καθότι η αναμονή στις τηλεφωνικές γραμμές του ΕΟΔΥ είναι μεγάλη, προτείνουμε να λειτουργήσει μια νέα γραμμή που αφορά τον κορονοϊό και θα εξυπηρετεί μόνο το αστυνομικό προσωπικό για θέματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας.
Επειδή η Ελληνική Αστυνομία έχει πολυάριθμες και μεγάλου εύρους αρμοδιότητες, θα ήταν σωστό να απευθυνθεί δημόσια έκκληση προς τους πολίτες να μην προσέρχονται στα Τμήματα και στις κεντρικές Υπηρεσίες εάν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και κάθε μέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια νέα εξέλιξη. Μόνο η Ηγεσία του Σώματος μπορεί να προστατεύσει και να υποστηρίξει ουσιωδώς το αστυνομικό προσωπικό, με απώτερο στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.
Θεωρούμε ότι οι προσωπικές παρεμβάσεις σας μπορούν να λύσουν κάθε ανακύψαν πρόβλημα, πλην όμως, θα ήταν θεμιτή η δημιουργία μιας κεντρικής επιτροπής Αξιωματικών με γνώσεις στη διαχείριση των κινδύνων και κρίσεων, η οποία θα καταλήξει και θα εισάγει μια σειρά υπηρεσιακών μέτρων που θα προλαμβάνουν τις δυσάρεστες συνέπειες της διασποράς του κορονοϊού στην χώρα μας.  

  

    

Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2020

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος      ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                    6948753589

  

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, με κοινοποίηση 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, 2) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ και 3) Διευθυντή Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Αριστείδη ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ, για τα νέα υπηρεσιακά δεδομένα στη ΔΑΚΑΘ λόγω της επέκτασης του αεροδρομίου "Μακεδονία", τα οποία επιβάλλουν την αύξηση των οργανικών θέσεων και του προσωπικού.

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, για την ανάγκη διευκρινιστικού εγγράφου προς τις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, σχετικά με τους δικαιούχους και τον τρόπο χορήγησης της άδειας ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων.

  

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η τακτική εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης υπέρ της Τράπεζας Αίματος που διατηρεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

    

Μετά τα νέα προληπτικά μέτρα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναβάλει την εκπαίδευση Α’ Βοηθειών, που θα πραγματοποιούταν το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 17.00 στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

      

Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο ΖΕΡΒΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που έχουν αντίκτυπο τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

  

Οι Έλληνες Αστυνομικοί μαχόμαστε στην πρώτη γραμμή για την προστασία των συνόρων της χώρας μας και θα παραμείνουμε εκεί για όσο χρειαστεί. Με κάθε μας δύναμη, θα αντιταχθούμε στις σύγχρονες μεθόδους καταπάτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΥΘ, με απαρτία των μελών του, συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, τον Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Αντώνιο ΤΖΙΤΖΗ και τον Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ, μετά τις κρίσεις και την ανανέωση της θητείας τους στις πιο νευραλγικές θέσεις της ΓΑΔΘ.

  

Μια μέρα μετά τις αποτρόπαιες επιθέσεις κατά Αστυνομικών στη Μυτιλήνη και Χίο, με οργή και θλίψη πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή η χώρα κυριαρχείται από τον νόμο της ζούγκλας.

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά