Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συγχαίρει θερμά τους συναδέλφους της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν άμεσα τους δράστες ληστείας εις βάρος συμπολιτών μας.

Εδώ και χρόνια, συγκεκριμένες ημερομηνίες και γεγονότα έχουν συνδεθεί με ταραχές και καταστροφές. Παράλληλα, η κοινή γνώμη είναι κάθετα αντίθετη με όσα συμβαίνουν και καταδικάζει τις απρόκλητες φθορές της περιουσίας του κράτους και των πολιτών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν έχει ενισχυθεί με νέα οχήματα πάνω από δέκα χρόνια. Ως αποτέλεσμα, καθημερινά η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας τίθεται σε κίνδυνο και μειώνεται το επίπεδο ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την αναχρονιστική και ανάρμοστη προσπάθεια φίμωσης 6 εκ των κορυφαίων θεσμικών στελεχών του συνδικάτου μας.

Μετά από πιέσεις των μελών μας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ήρθε σε επικοινωνία με τα δικηγορικά γραφεία ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ-ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ και αιτήθηκε την παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση αγωγών για την αναδρομική δικαστική διεκδίκηση των μισθολογικών παροχών των δώρων εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας, τα οποία καταργήθηκαν από 1-1-2013 με τις διατάξεις του Ν.4093/2012.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον νέο Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ, και του επισήμανε τα σημαντικότερα υπηρεσιακά προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό και αναζητούν άμεσες και οριστικές λύσεις.

Οι πεζές περιπολίες είναι ένα νέο σύστημα αστυνόμευσης που συγκροτήθηκε με συγκεκριμένες εντολές του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ. Προφανώς, για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας πρέπει να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι κατευθυντήριες γραμμές του κ. Αρχηγού και η στελέχωση να γίνει με επιθυμούντες Αστυνομικούς, κι όχι με την συνήθη εις άτοπον απαγωγή.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε και συζήτησε με τον νέο Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, για τα δυσεπίλυτα υπηρεσιακά ζητήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Διεύθυνσης και έχουν άμεσο αντίκτυπο στο δημόσιο βίο των συμπολιτών μας.

Ελάχιστους μήνες μετά το περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ τεσσάρων υπηρετούντων Αστυνομικών και δικηγόρων στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η Υπηρεσία λειτούργησε τιμωρητικά και μετακίνησε τους εμπλεκόμενους συναδέλφους μας.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του Προέδρου της Ένωσης, υπό την αιγίδα της ΠΟΑΣΥ, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και την καταγγελία μας για τις αλλεπάλληλες παρατυπίες στον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού της ΓΑΔΘ, η πραγματικότητα ήρθε να μας επιβεβαιώσει.