Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου ΣΚΟΥΜΑ, και του Διευθυντή Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγου κ. Γεώργιου ΔΟΥΒΑΛΗ, αποδέχτηκε την δωρεά 350 στολών μάχης από την εταιρεία «Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», οι οποίες θα διατεθούν στους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.
Μετά από ενέργειες της Ένωσης, τα δωρούμενα είδη θα αποδοθούν στη ΔΑΕΘ για να χορηγηθούν το συντομότερο δυνατόν στους συναδέλφους.
Η εταιρεία «Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» προχώρησε την ανωτέρω δωρεά, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό αγώνα που δίνουν οι Αστυνομικοί στα σύνορα και συμβάλλοντας στον πληρέστερο εξοπλισμό τους.
Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης αυτής της πρωτοβουλίας, η Ένωση απένειμε τιμητική πλακέτα κατά την παραλαβή των στολών, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της.
Ενέργειες σαν κι αυτή, αποδεικνύουν ότι οι πολίτες συμπαραστέκονται ενεργά στο αστυνομικό έργο και η προσπάθεια των συναδέλφων μας αγκαλιάζεται και υποστηρίζεται από την κοινωνία.

Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2020

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
6936800701                        6948753589

Οι Έλληνες Αστυνομικοί μαχόμαστε στην πρώτη γραμμή για την προστασία των συνόρων της χώρας μας και θα παραμείνουμε εκεί για όσο χρειαστεί. Με κάθε μας δύναμη, θα αντιταχθούμε στις σύγχρονες μεθόδους καταπάτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ) σχετικά με την υποχρεωτική εμφάνιση ατόμων στα Τμήματα Ασφαλείας, για όσο χρόνο διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Μια μέρα μετά τις αποτρόπαιες επιθέσεις κατά Αστυνομικών στη Μυτιλήνη και Χίο, με οργή και θλίψη πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή η χώρα κυριαρχείται από τον νόμο της ζούγκλας.

Έγγραφο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ), με κοινοποίηση στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, με προτάσεις της Ένωσης μετά τα έκτακτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Για πολλοστή φορά, ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα μετατρέπεται σε αστυνομικό, στοχοποιώντας τους συναδέλφους των διμοιριών.

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, για την ανάγκη διευκρινιστικού εγγράφου προς τις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, σχετικά με τους δικαιούχους και τον τρόπο χορήγησης της άδειας ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων.

Με τον σεβασμό στη μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τέλεσε τρισάγιο στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίου Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτών.

Μετά τα νέα προληπτικά μέτρα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναβάλει την εκπαίδευση Α’ Βοηθειών, που θα πραγματοποιούταν το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 17.00 στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον νέο Διευθυντή Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΑΘΑΝΑΣΑΚΟ Κωνσταντίνο.