ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα όσα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο σε κεντρικά σημεία της πόλης αποτελούν ντροπή για όλους μας.

Ομοφοβική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους, επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις, σε Πρόεδρο κόμματος, σε θαμώνες και υπαλλήλους καφετέριας ακόμα και σε περαστικούς την επόμενη μέρα, από αυτούς που την Κυριακή υποτίθεται διαδήλωσαν κατά της επίθεσης του Σαββάτου.

Στην βία δεν χωράνε επιλεκτικές ευαισθησίες και διαχωρισμοί. Η αντιμετώπιση και η αντίδραση σε τέτοιου είδους φαινόμενα, πρέπει να είναι η ίδια και εξίσου δυναμική από που και αν προέρχεται. Κάτι το οποίο θέλοντας να είμαστε ειλικρινείς δεν φαίνεται να ισχύει.

Η ρητορική της βίας και των δυο άκρων, έχει κουράσει ολόκληρη την κοινωνία, με αθώους πολίτες συχνά πυκνά, να δέχονται επιθέσεις και να συγκαταλέγονται  στις «παράπλευρες απώλειες» της ωμής βίας των κουκουλοφόρων.

Αν δεν πάψει η υποκρισία στην πόλη μας και αν η αντίδραση δεν είναι δυναμική απέναντι σε οποιαδήποτε κουκούλα ανεξαρτήτως προελεύσεως, τότε θα συνεχίσουμε να είμαστε έρμαια αυτών των ακραίων μειοψηφιών που ψάχνουν την παραμικρή αφορμή για να εκφράσουν τα ζωώδη ένστικτα τους.

Όσον αφορά το κομμάτι της Ελληνικής Αστυνομίας, αν και δεν είναι ο ρόλος μας να εμπλεκόμαστε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε κάποιες επισημάνσεις, διότι είναι ολοφάνερο πλέον ότι πολλά «περίεργα» συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες Διευθύνσεις.

Στην ΔΑΕΘ οι σαφείς εντολές και ο συντονισμός των διμοιριών συνεχίζουν να αποτελούν άλυτο γρίφο.

Επίσης, πολλά ερωτηματικά γεννιούνται σχετικά με την αξιοποίηση της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η ομάδα ΔΡΑΣΗ και παρά την γενναία ενίσχυση που προέκυψε το προηγούμενο διάστημα, παραμένει ουσιαστικά παροπλισμένη. Είναι απορίας άξιο πως μια τέτοια επιχειρησιακή ομάδα, η οποία ανήκει στην Διεύθυνση Ασφαλείας, παραμένει ανενεργή και δέχεται εντολές αποκλειστικά από έναν και μόνο υψηλόβαθμο Αξιωματικό.

Επίσης, πολλά ερωτηματικά γεννιούνται και για την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας, η οποία εδώ και μήνες δουλεύει στα κόκκινα και όχι μόνο δεν έχει ενισχυθεί, τουναντίον αποδυναμώθηκε κιόλας με την οργανική δύναμή της να υπολείπεται κατά πολύ, ενώ καθημερινά 11 αστυνομικοί της εν λόγω Υποδιεύθυνσης εκτελούν σκοπιές, φυλάξεις κρατητηρίων και λοιπά αλλότρια καθήκοντα, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο τεράστια ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία της εν λόγω Υποδιεύθυνσης.

Με όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας αλλά και στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα, με την βία να έχει εξαπλωθεί σε όλα τα φάσματα της καθημερινότητας μας, δεν χωράνε ολιγωρίες,  φοβικά σύνδρομα και επιχειρησιακή αδράνεια απέναντι στις ακραίες μειοψηφίες.

Διότι, όπως έχει αποδειχθεί και στο πρόσφατο παρελθόν, όλη αυτή η βία κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Θεσσαλονίκη, 11  Μαρτίου  2024

    

  

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος 

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά