ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στην σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου, αποφάσισε να ενισχύσει την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με μηδέν (0) Αστυνομικούς στις έκτακτες μεταθέσεις. Αντίστοιχος είναι ο αριθμός πανελλαδικά σε όλους τους νομούς.

Οι έκτακτες μεταθέσεις έχουν σκοπό να καλύψουν νέες έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν.

Σχετικά με την ΓΑΔΘ, μόλις χθες 8 αστυνομικοί αποσπάστηκαν σε νέα καθήκοντα για να ενισχύσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ προσφάτως ζητήθηκαν άλλοι 16 συνάδελφοι για ενίσχυση του νέου τμήματος ενδοοικογενειακής βίας που θα ιδρυθεί στην δυτική Θεσσαλονίκη 1 Οκτωβρίου , ενώ όπως φημολογείται, σύντομα θα ακολουθήσει ανάλογο τμήμα και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη .

Με απλά μαθηματικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προκύπτουν νέες υπηρεσιακές ανάγκες 40 αστυνομικών.

Αν συνυπολογίσουμε το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που απασχολούνται αποκλειστικά με το ΑΠΘ, αντιλαμβάνονται άπαντες ότι τα κενά αστυνόμευσης αυξάνονται δραματικά.

Άρα, οι νέες έκτακτες ανάγκες υφίστανται κυριολεκτικά.

Ταυτόχρονα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εκδίδει για πάγιες «έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες» 650 περίπου αποσπάσεις με έξοδα δημοσίου σε όλη την επικράτεια κάθε μήνα.

Και εδώ προκύπτει το ερώτημα , αφού υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες εδώ και τρία χρόνια, γιατί αυτές δεν καλύφθηκαν με τις μεταθέσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ούτε και αυτή την φορά ;;;

Σχετικά με την ΓΑΔΘ να τονίσουμε ότι ενισχύεται μηνιαίως με περίπου 90 αποσπασμένους από άλλους νομούς, ενώ ταυτόχρονα στέλνει σε έτερους νομούς άνω των 120 αστυνομικών(Κομοτηνή , Καβάλα, Κρήτη, Κόρινθο, Ζάκυνθο, Αττική) χωρίς να υπολογίζονται οι αποσπάσεις σε νησιά υψηλής επισκεψιμότητας τους θερινούς μήνες .

Αν κάποιος ψάχνει, στα παραπάνω λογική δεν θα βρει, αφού πρόκειται για μια αλόγιστη ανταλλαγή αστυνομικού πληθυσμού άνευ προηγουμένου και αντικειμένου .

Πρόκειται για μια τακτική που επικρατεί, όπως προαναφέραμε εδώ και μια τριετία με ανακύκλωση προσωπικού το οποίο έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα .

Η αιτιολογία αυτού του παραλογισμού είναι ότι με αυτές τις αποσπάσεις κάποιοι συνάδελφοι παίρνουν χρήματα.

Αφού λεφτά υπάρχουν, ας μοιραστούν σε όλους και όχι σε συγκεκριμένους …

Ταυτόχρονα, σήμερα αποκαλύπτεται και ο λόγος που ο κ. Υπουργός αρκετές φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις του, τόνιζε ότι μόλις το 30% των αστυνομικών πανελλαδικά βρίσκονται στην Αττική η οποία μαστίζεται από το 70% της συνολικής εγκληματικότητας.

Άλλο ένα «παιχνίδι» ποσοστών για δημιουργία εντυπώσεων που ουδεμία σχέση έχει βέβαια με την πραγματικότητα.

Όσο για τους 100 αστυνομικούς οι οποίοι στάλθηκαν στις τακτικές μεταθέσεις, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος δεν είναι πολλοί αυτοί που τοποθετήθηκαν εκεί που έπρεπε, αφού οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις και οι πιέσεις για εξυπηρετήσεις ήταν αφόρητες .

Έτσι, μετά την ΔΕΘ και το απόλυτο μηδέν (0) που λάβαμε ως αστυνομικοί σε οικονομικό σκέλος από τον πρωθυπουργό, σήμερα λαμβάνουμε άλλο ένα (0) στην προοπτική να υπηρετήσουν οι αστυνομικοί στον τόπο τους, οι ήδη υπηρετούντες στην ΓΑΔΘ να έχουν ένα καλύτερο υπηρεσιακό μέλλον και οι πολίτες να έχουν το επίπεδο ασφαλείας που τους αξίζει .

Τελικά καταφέρατε να

μας μηδενίσατε προσωπικά σε όλα ….

Θεσσαλονίκη , 20 Σεπτεμβρίου 2022

             

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ. Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά