ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, και τον Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ, με κοινοποίηση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, για τις συνθήκες της προστατευτικής φύλαξης ανηλίκων στα Νοσοκομεία.

    

Κύριε Γενικέ,
Κύριε Ταξίαρχε,
Δυστυχώς, ακόμα και η επέλαση της πανδημίας δεν αρκεί για να τερματιστεί η έκδοση αβασάνιστων διαταγών, χωρίς να έχει ελεγχθεί πρωτίστως η ουσία και η δυνατότητα εκτέλεσης τους.
Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες, ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομειακά Ιδρύματα της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ότι νοσούν από κορονοϊό.
Και κάπου εδώ, ξεκινούν τα παράδοξα...
Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας, η προστατευτική φύλαξη των παιδιών συνεχίζεται «κανονικά» και σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτήθηκε από τους Αστυνομικούς να έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, το οποίο να έχει διεξαχθεί τουλάχιστον 5 ημέρες πριν αναλάβουν υπηρεσία.
Κατά κανόνα, η φύλαξη γίνεται από δυο Αστυνομικούς, εκ των οποίων, ο ένας παραμένει στην είσοδο της πτέρυγας που νοσηλεύεται το παιδί κι ο άλλος βρίσκεται στον προαύλιο χώρο, έξω από το παράθυρο του δωματίου. Όπως είναι φυσικό, η όλη διαδικασία καθιστά αδύνατη την οποιαδήποτε αντίδρασή τους σε περίπτωση ανάγκης και μετατρέπει τον ρόλο τους σε «διακοσμητικό», καθότι επί της ουσίας δεν γνωρίζουν ποιο πρόσωπο φυλάνε.
Δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε, σήμερα φτάσαμε στο άκρον άωτον του παραλογισμού και οι συνάδελφοι εισήλθαν στην πτέρυγα που νοσηλεύεται ένα ανήλικο, εκθέτοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία τους, όσο και τη δημόσια υγεία.
Είμαστε βέβαιοι ότι αν δεν παρθούν κάθετα μέτρα για τον τερματισμό τέτοιων φαινομένων που υποτιμούν την αποστολή του Αστυνομικού και τον εκθέτουν σε πολυειδείς υπηρεσιακούς κινδύνους, σύντομα θα έχουμε δυσάρεστα γεγονότα.
Αναρωτιόμαστε, τι θα γίνει αν η σημερινή απαράδεκτη απόφαση εισόδου του Αστυνομικού σε πτέρυγα covid-19, οδηγήσει σε νέα κρούσματα;
Ποιος θα φταίει αν επέλθει το απευκταίο και κάποιο παιδί φύγει από το Νοσοκομείο, χωρίς να πέσει στην αντίληψη του Αστυνομικού;
Θα φταίει αυτός που «φυλάει» κάποιον χωρίς να έχει οπτική επαφή μαζί του;
Τότε το «γαϊτανάκι» της απόδοσης ευθυνών θα περικλύσει επιτέλους και τον ιθύνων νου της διαταγής;
Κύριε Γενικέ,
Κύριε Ταξίαρχε,
Με το παρόν έγγραφο, ζητάμε τη μεσολάβησή σας ώστε να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τις εισαγγελικές Αρχές και να βρεθεί μια γόνιμη και αποτελεσματική λύση για όλες αυτές τις προστατευτικές φυλάξεις ανηλίκων. Επίσης, παρακαλούμε να αφουγκραστείτε την αγωνία των συναδέλφων μας και να επιστήσετε την προσοχή στην λεπτομερέστερη έκδοση διαταγών εκ μέρους των διοικούντων, η οποία θα βασίζεται στις πραγματικές υπηρεσιακές συνθήκες και όχι σε γραφειοκρατική νοοτροπία. Διαφορετικά, οι συνάδελφοί μας κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν αναίτια ενώπιον των Πειθαρχικών Συμβουλίων λόγω αδιαφορίας των ιεραρχικά ανωτέρων τους.

  


Θεσσαλονίκη, 28 Ιανουαρίου 2021

   

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος      ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                    6948753589

  

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά