ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης»

  

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε  Αρχηγέ,

Μια ημέρα μετά τα επεισόδια και τις συλλήψεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πόλη μας, ενημερωθήκαμε ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες τέλεσης των συλλήψεων.

Παρότι η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη στην οποία δεν επιτράπηκε η πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, τα ίδια πρόσωπα της Ηγεσίας που χθες διέταξαν την απαγόρευσή του, σήμερα, καθιστούν τους συναδέλφους μας υπόλογους επειδή ένα αποσπασματικό βίντεο τους στοχοποίησε.

Οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ) έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι διαρκές μέλημά τους είναι η θωράκιση της δημόσιας ειρήνης. Η χθεσινή αναίτια επίθεση εις βάρος συναδέλφων μας και η απόκρουσή της, παρότι κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, δεν παρουσίασε τίποτα περισσότερο εκτός από το τεταμένο κλίμα που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή και την προσπάθεια των Αστυνομικών της ΔΑΕΘ να περιορίσουν τις εντάσεις με όσα μέσα είχαν στη διάθεσή τους.

Επιπλέον, με αφορμή την χθεσινή παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Δημόσιων Υπαίθριων Συναθροίσεων, με λύπη μας πρέπει να σας επισημάνουμε ότι αυτή τη στιγμή η ΔΑΕΘ δεν διαθέτει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να λειτουργήσει βάσει του νέου σχεδιασμού, σε αντίθεση με την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Για να ευοδωθούν οι προσπάθειες και οι προσδοκίες όλων μας, οι δυο Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων πρέπει να επανδρωθούν με τον ίδιο εξοπλισμό ώστε να λειτουργούν με πανομοιότυπο τρόπο.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε  Αρχηγέ,

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για την μεσολάβησή σας ώστε να χορηγηθούν στη ΔΑΕΘ δυο (2) θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού (αύρες) και οι Αστυνομικοί των διμοιριών της να προμηθευτούν κάμερες για την καταγραφή των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Με αυτό τον τρόπο, θα επιτευχθεί η αποτύπωση των πραγματικών γεγονότων, η χρήση ηπιότερων μέσων και η μείωση της χρήσης των δακρυγόνων. Επιπλέον, θα περιοριστεί η σωματική επαφή μεταξύ Αστυνομικών και διαδηλωτών και θα εξισωθεί ο τρόπος δράσης μεταξύ των διμοιριών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια.

  

Θεσσαλονίκη, 22 Ιανουαρίου 2021

        
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                        6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά