ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτριο Σαρηγιάννη, πραγματοποιώντας θεσμική συνάντηση, κατά την διάρκεια της οποίας συνομίλησαν διεξοδικά για σειρά ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

    Πρώτο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η έναρξη των εργασιών του flyover, και το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μέσω των αποσπάσεων των  60 αστυνομικών της ΓΑΔΘ προκειμένου να ενισχυθεί η Διεύθυνσης Τροχαίας. Ταυτόχρονα τονίσαμε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων που θα μειώσουν τον όγκο των οχημάτων που θα κινούνται στους οδικούς άξονες. Ένα τόσο μεγάλο έργο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο με την παρουσία τροχονόμων.

    Εν συνεχεία αναφερθήκαμε στην επιτακτική ανάγκη εμπλουτισμού του αστυνομικού εξοπλισμού με επιπρόσθετα μέσα κλιμάκωσης, λόγω των αυξανόμενων ενόπλων περιστατικών.

    Τονίσαμε, την αναγκαιότητα αύξησης και εξέλιξης των αστυνομικών εκπαιδεύσεων με την χρήση νέων μεθόδων κυρίως για τις επιχειρησιακές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. 

    Επισημάναμε το μείζον πρόβλημα των διατηρητέων ενδοεπικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο της αστυνομίας.

    Αναφερθήκαμε στα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά οπαδικής βίας, κυρίως εκτός των αγωνιστικών χώρων και αναλύσαμε τις προτάσεις της Ένωσης, για λήψη αναγκαίων μέτρων καταπολέμησης αυτής και απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τους ελέγχους στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

   Εκφράσαμε, την πάγια θέση μας για θέσπιση ενός Αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων που θα βασίζεται στη διαφάνεια, στην αξιοκρατία και στην ίση μεταχείριση των Αστυνομικών που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

   Κλείνοντας, αναφερθήκαμε στο πάγιο και διαχρονικό ζήτημα του συνδικαλιστικού κινήματος που δεν είναι άλλο από την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας. Ένα αίτημα που η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων αναγνωρίζει σε θεωρητικό επίπεδο, χωρίς ωστόσο κανείς να έχει προχωρήσει στην θεσμοθέτησή του.

    Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτριος Σαρηγιάννης, άκουσε με ενδιαφέρον τα όσα του αναφέραμε, μας ευχαρίστησε για την ενημέρωση που του παρείχαμε και παρέλαβε υπόμνημα με λεπτομερή αναφορά όλων των ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

   Ως Ένωση μέσω των θεσμικών μας συναντήσεων και προτάσεων, για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, προσπαθούμε για την υιοθέτηση αυτών, ώστε να εξελιχθεί το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια και αξιοκρατία, προς όφελος των αστυνομικών καθώς και της ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Θεσσαλονίκη, 13 Νοεμβρίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά