ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από χθες, άλλες δυο επιθέσεις προστέθηκαν στις αμέτρητες που έχουν δεχθεί οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ από τις αρχές Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή από τη στιγμή που με εντολή του ίδιου του Υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου εγκαταστάθηκαν-ακινητοποιήθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ εντός του ΑΠΘ για να χτιστεί η περίφημη βιβλιοθήκη, καθώς και για την φύλαξη 5 τουρνικέ. Ενέργεια που παραβιάζει παράφορα την κανονιστική και τα όσα προβλέπει σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των διμοιριών.

Πλέον μιλάμε για μια ξεκάθαρα εμμονική στάση που εκθέτει τους συναδέλφους μας σε καταφανέστατους κινδύνους και η οποία διογκώνει παρά λύνει το πρόβλημα της παραβατικότητας εντός του ΑΠΘ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενεργούνται λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο και για κανένα άλλο λόγο, ενώ πολλές φορές οι επιθέσεις και τα επεισόδια εκτυλίσσονται την ώρα που το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται την εύρυθμη λειτουργία του.

Ωστόσο, από τον Ιανουάριο του 2022 που διατέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις για να φτιαχτεί αυτή η περίφημη βιβλιοθήκη ελάχιστα έχουν γίνει. Είναι βέβαιο ότι μετά από 14 μήνες, αν υπήρχε πραγματική βούληση, θα φτιάχνονταν όχι μόνο η βιβλιοθήκη, αλλά ολόκληρο πανεπιστήμιο.

Πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι και πάλι λειτούργησε το «ελληνικό παράδοξο» για την προστασία των πανεπιστημιακών χώρων. Αρχικά είδαμε σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις κι εντάσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την ευταξία στα πανεπιστήμια. Ψηφίστηκε ειδικός νόμος που προέβλεπε κάμερες, ελεγχόμενη είσοδο, κάρτες φοιτητών και διάφορα άλλα προ απαιτούμενα, αλλά το μόνο που εφαρμόστηκε κι έμεινε είναι οι δυο διμοιρίες μέσα στο ΑΠΘ! Ελλάς το μεγαλείο σου!

Κι επειδή είναι ιδιαζόντως προκλητικό κι επικίνδυνο, η ΠΑΡΑΝΟΜΗ εντολή που εκθέτει τους συναδέλφους μας σε κίνδυνο, να είναι του Υπουργού, δηλαδή του ανώτερου προσώπου της πολιτικής Ηγεσίας του Σώματος, σε περίπτωση τραυματισμού αστυνομικού η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο.

Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται a-la-carte και όταν γίνονται λάθη πρέπει να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται με διάλογο. Η εμμονική διατήρηση του λάθους αποκαλύπτει εγωισμό εκ μέρους του ιθύνοντα νου και εντείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.   

Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά