ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε συνέχεια των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα 29-06-2023 και ώρα 13:00, με πρωτοβουλία της Προϊσταμένης του Τμήματος Ανηλίκων και Ενδοοικογενειακής Βίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. ΤΕΡΖΗΤΑΝΟΥ Λευκοθέας, συνάντηση με θέμα: «Παραμέληση/Κακοποίηση Ανηλίκων: Παραμονή στο νοσοκομείο για τη διενέργεια απαραίτητων εξετάσεων και την ανεύρεση ανάδοχης οικογένειας ή κατάλληλου πλαισίου».

Στη συνάντηση κλήθηκαν και παρευρέθηκαν οι Διοικητές και εκπρόσωποι του συνόλου των Νοσοκομείων της πόλης της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας κ. Μουρτζίνος Ευάγγελος και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Με μεγάλη μας χαρά και αισθανόμενοι δικαίωση των προσπαθειών μας, πληροφορηθήκαμε ότι η κα Εισαγγελέας αποσαφήνισε κατηγορηματικά προς όλους τους παρευρισκόμενους ότι η παραμονή των Αστυνομικών Αρχών εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων για την φύλαξη ανηλίκων, δεν αποτελεί μέρος της θεσμικής τους αποστολής, και ως εκ τούτου δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Επιπρόσθετα, διευκρίνισε ότι η συμμετοχή των Αστυνομικών θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν δικής της παρέμβασης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες αποδεδειγμένα θα συντρέχουν αντικειμενικοί και ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας που επιβάλλουν την φύλαξη των ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω φυλάξεις αφορούν ανηλίκους οι οποίοι προέρχονται από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, δεν έχουν τελέσει οποιοδήποτε αδίκημα και εισάγονται στα Νοσοκομεία για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και να παραμείνουν σε επωφελές για την ευαίσθητη προσωπικότητά τους περιβάλλον, μέχρις ότου απορροφηθούν-οδηγηθούν σε κάποια εξειδικευμένη δομή.

Παρόμοιες παρεμβάσεις, όπως της κας Εισαγγελέως, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον, δεδομένου ότι σέβονται το θεσμικό ρόλο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Το φλέγον ζήτημα της φύλαξης ανηλίκων που ταλαιπωρεί επί σειρά ετών τις Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, δεσμεύοντας εξαιρετικά αυξημένο αριθμό αστυνομικών, (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο τα έτη 2021 και 2022 10.000 βάρδιες πραγματοποιήθηκαν σε φυλάξεις ανηλίκων) έχοντας αποτελέσει αντικείμενο επανειλημμένων προσπαθειών, εγγράφων και παρεμβάσεων τόσο από της Ένωσής μας, όσο και της νυν Διοίκησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας , με αποκλειστικό σκοπό την απασχόληση των αστυνομικών δυνάμεων στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας , προς όφελος του κοινωνικού συνόλου!

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε έναν προς έναν, όλους όσους στάθηκαν αρωγοί σε αυτήν μας την προσπάθεια. Πρώτα από όλα την Προϊσταμένη του Τμήματος Ανηλίκων και Ενδοοικογενειακής Βίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κα ΤΕΡΖΗΤΑΝΟΥ Λευκοθέα, η οποία με την πρωτοβουλία της αυτή απέδειξε εμπράκτως ότι όταν υπάρχει βούληση και συνεργασία όλα είναι εφικτά! Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μουρτζίνο Ευάγγελο, ο οποίος από την πρώτη ημερα ανάληψης των καθηκόντων του έχει προβεί σε σειρά ενεργειών σε συνεργασία και με την Ένωση μας για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος , καθώς και σειράς άλλων θεμάτων που απασχολούν διαχρονικά την Διεύθυνση Αστυνομίας. Τέλος, την βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης κ. Ευθυμίου Άννα η οποία ανέδειξε το εν λόγω ζήτημα μέσω ερώτησης στο Κοινοβούλιο, καθώς επίσης και ερχόμενη σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς!

Θεσσαλονίκη, 29 Ιουνίου 2023

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά