ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε τις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στην κατάμεστη από μέλη της αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν ένα σύντομο χαιρετισμό οι κάτωθι: ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης από τη Νέα Δημοκρατία, κος Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης από τη Νέα Δημοκρατία, κα Άννα Ευθυμίου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης από τη Νέα Δημοκρατία, κος Δημήτριος Κούβελας, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης από τη Νέα Δημοκρατία, κος Θεόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης από τη Νέα Δημοκρατία, κος Δημήτριος Βαρτζόπουλος, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου και κ. Θέμης Χαρίσης, το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αντώνιος Σαουλίδης και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Δημήτριος Δαγκλής.

Εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας με την παρουσία τους μας τίμησαν : ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κος Γεώργιος Δούβαλης, ο βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής κος Αθανάσιος Λαμπρόπουλος, ο βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής κος Κωνσταντίνος Σπανούδης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής, κος Ευάγγελος Μουρτζίνος, ο Διευθυντής Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής κος Απόστολος Χαβδούλας και ο Διευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός  Διευθυντής κος  Κων/νος Αθανασάκος.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ, κ. Γρηγόριου Γερακαράκου καθώς και του Προέδρου Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, κ. Χρήστου Μαυραγάνη, του Αντιπρόεδρου Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, κ. Σταύρου Φέτκου, του Γραμματέα Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, κ. Θεόδωρου Χαντζόπουλου, του Ταμία της ΠΟΑΣΥ κ.Γεώργιου Κουλιάκη, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ, κ. Δημητρίου Παδιώτη, του Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ, κ. Γεωργίου Δεληγιώργη καθώς και του Αναπλ.Ταμία ΠΟΑΣΥ κ.Θεόφιλου Παπαδάκη.

Επίσης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τα Προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ημαθίας,  Πιερίας, Σερρών, Εύβοιας, Φλώρινας, Νοτιοανατολικής Αττικής, το Προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, το Προεδρείο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών του παραρτήματος Βορείου Ελλάδος και το Προεδρείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης .

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας, κος Γεώργιος Χατζόπουλος, με την παρουσίαση του Διοικητικού Απολογισμού, ο οποίος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Εν συνεχεία, αναγνώστηκε η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής και παρουσιάστηκε από τον Ταμία κο Ιωάννη Μαζνέϊκο, ο οικονομικός απολογισμός καθώς και ο προϋπολογισμός για το έτος 2023, ενώ ακολούθησε η έγκριση αυτών κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Ένωσης.

Κατόπιν, ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρο ΤΣΑΪΡΙΔΗ, ο οποίος αρχικά χαιρέτησε τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Μέσω μιας διαδραστικής ομιλίας, αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα στα οποία έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζοντας σειρά προτάσεων οι οποίες έχουν κατατεθεί θεσμικά σε όλους τους αρμόδιους, επιδεικνύοντας προς τους παρευρισκόμενους και στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022 από την ΕΑΥΘ, με την συμμετοχή 960 μελών σχετικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την εκπαίδευση και την χρήση καμερών.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, προβλήθηκαν στην αίθουσα βίντεο με αστυνομικά περιστατικά από χώρες του εξωτερικού, όπου αστυνομικοί έφεραν κάμερες και έκαναν χρήση πλεγμάτων ακινητοποίησης και taser θέλοντας να αντιληφθεί το σύνολο των παρευρισκόμενων την μεγάλη χρησιμότητα των εν λόγω μέσων και την αναγκαιότητα άμεσης εισαγωγής αυτών στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, έγινε αναφορά και σε αλλά φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ, όπως η φύλαξη εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων ανηλίκων, οι υπεράριθμοι κρατούμενοι στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων και τα τεράστια ζητήματα που προκλήθηκαν από την θέσπιση του θεσμού της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ο Πρόεδρος της ΕΑΥΘ, ζήτησε από το σύνολο των επίσημων παρευρισκόμενων, να προστατεύσουν τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας και να μην γίνονται τα αστυνομικά γεγονότα αιτία άσκοπων πολιτικών αντιπαραθέσεων και στοχοποίησης του αστυνομικού προσωπικού. Η ομιλία του ολοκληρώθηκε με την φράση «ακούστε μας, σεβαστείτε μας, θωρακίστε μας».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, προχώρησε σε μια ενδελεχή ενημέρωση για την πορεία των διεκδικήσεών μας, τις μισθολογικές, βαθμολογικές και συνταξιοδοτικές εξελίξεις στον κλάδο μας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΠΟΑΣΥ για το ΒΟΕΑ καθώς και για το πολυσυζητημένο θέμα του επιδόματος της επικινδυνότητας. Τόνισε ότι η πρόσφατη ανακοίνωση του επιδόματος των 600 ευρώ αφορά την υπερεργασία των Αστυνομικών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε όλα τα μεγάλα γεγονότα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κάποιου είδους «μπόνους», ενώ κλείνοντας ζήτησε από το σύνολο των μελών να βρίσκονται σε εγρήγορση, ετοιμότητα και για μαζική συμμετοχή σε οποιοδήποτε κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων .

Για το Ίδρυμα «Μέριμνας και Αριστείας» τοποθετήθηκε το μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος- εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, κ. Λάμπρος ΜΗΤΣΙΚΟΣ, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας και τις ενέργειες αλληλοβοήθειας του ιδρύματος. Ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη σχετικά με το ποιοι δικαιούνται να πραγματοποιούν αιτήματα, ενώ όπως ανέφερε μετά από την μεγάλη προσπάθεια και καμπάνια ενημέρωσης που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την Ομοσπονδία έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός αιτημάτων συναδέλφων προς το Ίδρυμα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ευχαριστεί θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης, αλλά κυρίως τα μέλη της που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρέστησαν στις εργασίες του ανώτατου Οργάνου.  

Θεσσαλονίκη, 14 Δεκεμβρίου 2022

         

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά