Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κα Ιωάννα Γκελεστάθη, για θέματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό και άπτονται του τομέα ευθύνης της.

Αρχικά, τέθηκε το φλέγον ζήτημα της θωράκισης των Αστυνομικών της ΓΑΔΘ έναντι της στοχοποίησης και των εμπρηστικών επιθέσεων που δέχονται στις οικείες τους. Δυστυχώς, μετά την επικήρυξη των 21 συναδέλφων μας δεν υπήρξε ακόμα καμία ουσιαστική αντίδραση και το περιστατικό υποβαθμίστηκε, παρότι είναι βαρύνουσας σημασίας και επιδρά τόσο στην υπηρεσιακή ζωή, όσο και στην προσωπική ζωή των εμπλεκομένων Αστυνομικών. 

Εξ αυτού ορμώμενοι, οι εκπρόσωποί μας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη ρύθμιση που περιέχεται στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και προβλέπει πως η παρασκευή, κατοχή και χρήση εμπρηστικών υλών, όπως οι μολότοφ θα αποτελεί κακούργημα. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα είναι εφικτά και μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό που απομένει είναι να δούμε να εφαρμόζεται ο Νόμος οριζόντια για όλους και η αυστηροποίηση των ποινών να επεκταθεί και σε άλλα αδικήματα που τελούνται εις βάρος των Αστυνομικών κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Μια πρόταση που αποτελεί πάγιο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και έχει κατατεθεί επίσημα προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Η κα Γκελεστάθη συντάχθηκε πλήρως με τις θέσεις των εκπροσώπων μας και δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα στα ανώτερα κλιμάκια της Κυβέρνησης, με στόχο την προστασία των Αστυνομικών και την απόδοση δικαιοσύνης.

Εν συνεχεία, έγινε εκτενής συζήτηση για τα υπηρεσιακά προβλήματα της ΓΑΔΘ, τα οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην εσφαλμένη κατανομή του προσωπικού. Ακόμα και η γενναία ενίσχυση των τελευταίων χρόνων δεν κατάφερε να μεταστρέψει το δυσάρεστο υπηρεσιακό κλίμα και να καλύψει τα τεράστια οργανικά κενά. Η κα Γκελεστάθη ενημερώθηκε αναλυτικά για τη γενικότερη εικόνα της ΓΑΔΘ και ανέφερε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Τέλος, αναφέρθηκε η ανάγκη επιβράβευσης του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της χώρας, όπως έγινε για άλλες εργασιακές ομάδες που μάχονται κατά της πανδημίας.

Θεσσαλονίκη, 24 Νοεμβρίου 2021

  

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά