ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη «Σύσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων».

Πανθομολογουμένως, η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι η ευκταία. Εδώ και πολλά χρόνια, οι εντάσεις, οι έκνομες ενέργειες και οι καταστροφές, στοιχειοθέτησαν ένα φαινόμενο που οδήγησε, όπως ήταν αναμενόμενο, σε ένα καθεστώς ασυδοσίας.
Η νυν Κυβέρνηση, από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής της, προσπάθησε να βελτιώσει τις κρατούσες συνθήκες προωθώντας την νομοθετική διάταξη περί προστασίας των πανεπιστημιακών κτιρίων και την κατάργηση του ασύλου. Πλέον, οι Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορούν και επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως εντός των χώρων του πανεπιστημίου, όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις.
Κατά συνέπεια, η πρόσληψη 1000 Αστυνομικών ειδικής κατηγορίας δεν αποτελεί υποστηρικτική ενέργεια για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, αντιθέτως ρίχνει λάδι σε μια φωτιά που δεν έχει σβήσει ακόμη.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα μέσα στα πανεπιστήμια προκαλείται από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από τις διμοιρίες των ΔΑΕ και τις υπόλοιπες ειδικές ομάδες της ΕΛΑΣ. Καθώς, ο χαρακτήρας των νέων Ομάδων θα είναι περισσότερο εποπτικός παρά επεμβατικός, τα μέλη τους πιθανότατα θα αποτελέσουν κινούμενους στόχους και θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από συντονισμένες επιθέσεις εις βάρος τους.
Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να είναι ένα ομογενοποιημένο και αδιαίρετο Σώμα, χωρίς να διασπάται σε υποκατηγορίες Αστυνομικών που την απομακρύνουν από την βασική αποστολή της, δηλαδή την γενική αστυνόμευση όλης της πόλης και την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα ανακύψαντα περιστατικά.
Το πρόβλημα στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν θα λυθεί με εικόνες αστυνομοκρατίας που θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό και θα διασπάσουν περαιτέρω το πολύπαθο Σώμα της ΕΛΑΣ. Αυτό που απαιτείται είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου νομικού πλαισίου, που θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και θα θωρακίζει τη λειτουργία των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών.
Θα πρέπει επιτέλους, η Ελληνική Αστυνομία να ασχοληθεί με τα πρωταρχικά της καθήκοντα, τα οποία είναι η ασφάλεια των πολιτών και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Κι αυτό θα γίνει μόνο όταν τα πολιτικά κόμματα αντιληφθούν ότι η επανειλημμένη δημιουργία νέων ειδικών Ομάδων, δεν αποτελεί πανάκεια. Άλλωστε, με μια πρόχειρη ματιά στο παρελθόν βλέπουμε ότι ελάχιστες από αυτές μακροημέρευσαν. Ας μην δούμε το ίδιο έργο ξανά...

      

Θεσσαλονίκη, 18 Ιανουαρίου 2021

      

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος        ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά