Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Κατηγορία: Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

  Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο πεδίο βολής συνομιλώντας με δεκάδες εκ των 150 συναδέλφων που αποσπάστηκαν για την ενίσχυση των νέων ομάδων ΟΠΚΕ.

  Όπως ενημερωθήκαμε, σχετικά με την Διεύθυνση Αλλοδαπών και την Δ.Α.Κ.Α.Θ. οι επιλογές των συναδέλφων δεν έγιναν με κανένα απολύτως κριτήριο, επιλέγοντας κατά κύριο λόγο συναδέλφους ηλικίας 50 και άνω, πιστοποιώντας μάλιστα οι Διευθυντές των εν λόγω υπηρεσιών για το αξιόμαχο αυτών. 

  Παρά την ξεκάθαρη εντολή του Υπουργού για στελέχωση των ομάδων ΟΠΚΕ με αξιόμαχο προσωπικό, μερίδα Διευθυντών καθώς και διοικητών υπηρεσιών αρνούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, συνεχίζοντας να ασκούν διοίκηση με την λογική «πάμε και όπου βγει, όπως βγει». 

  Επίσης, όσον αφορά την Διεύθυνση Ασφαλείας εκφράστηκε έντονος προβληματισμός σχετικά με τα κριτήρια επιλογής και την αναλογικότητα μεταξύ Τμημάτων Ασφαλείας και κεντρικών υπηρεσιών, αφού 32 εκ των 45 αστυνομικών προέρχονται από τα Τμήματα Ασφαλείας. Δεδομένο ότι τα Τμήματα Ασφαλείας, πολλά εκ των οποίων ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης βγάζοντας κοινές περιπολίες ανά βάρδια, θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της απόδοσης των νέων ομάδων ΟΠΚΕ. Αυτόφωρα και μεταγωγές θα αποτελούν άλυτο γρίφο για τα περισσότερα εξ αυτών. 

  Εδώ και αρκετό διάστημα ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλα τα επίπεδα ώστε να ανταποκριθεί στο σύγχρονο έγκλημα και στις νέες ανάγκες. 

  Είναι κοινά αποδεκτό ότι το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας βρισκόταν χρόνια ολόκληρα σε αποσύνθεση. Έτσι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι όποιες δομικές αλλαγές οφείλουν να γίνουν σταδιακά με ξεκάθαρο σχεδιασμό και όχι από την μια μέρα στην άλλη. 

  Οι εκατοντάδες μετακινήσεις προς ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας λόγω flyover και η πρόσφατη διαταγή στελέχωσης νέων ομάδων ΟΠΚΕ από 150 αστυνομικούς έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στο προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αφού οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού προκαλούν αβεβαιότητα. Στα πλαίσια αυτά, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου διοικητές υπηρεσιών χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης τις συγκεκριμένες μετακινήσεις στο προσωπικό που «τολμάει» να ζητήσει τα αυτονόητα. 

  Το αμέσως επόμενο διάστημα ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα επιδιώξουμε συναντήσεις με το σύνολο των Διευθυντών των Διευθύνσεων, όπου θα καταθέσουμε τις ενστάσεις μας και κυρίως τις προτάσεις μας

  Όταν απαιτείς επαγγελματισμό, οφείλεις πρώτα και πάνω από όλα εσύ να συμπεριφέρεσαι επαγγελματικά και αξιοκρατικά στο προσωπικό και να μην θεωρείς το προσωπικό που διοικείς ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.

Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2024

         

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά