Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Κατηγορία: Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Προς: Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιο Αγγελούδη με Κοιν. : Τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβούλιο κ. Σπύρο Βούγια και Θέμα : « Αίτημα ονοματοδοσίας οδού σε «Γεώργιος Λυγγερίδης » 

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στο Νομό Θεσσαλονίκης, προτείνει την ονοματοδοσία δρόμου σε οδό «Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Λυγγερίδη».

   Σε μια κρίσιμη εποχή για την κοινωνία και την Ελληνική Αστυνομία, η μνημόνευση των Αστυνομικών που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος αποτελεί πάνω από όλα, ηθική υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στις οικογένειές των ηρώων συναδέλφων μας.    Ταυτόχρονα θα υπενθυμίζει σε ολόκληρη την κοινωνία την θυσία των συναδέλφων μας, η οποία μας γεμίζει περηφάνεια και κρατά υψηλό το φρόνημα όλων των Αστυνομικών που καθημερινά με ήθος, επαγγελματισμό και δυστυχώς λιγοστά μέσα, αντιμετωπίζουν την παραβατικότητα και το οργανωμένο έγκλημα.

 

   Ο Έλληνας και η Ελληνίδα Αστυνομικός δρουν με μοναδικό άξονα την διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας του Πολίτη και την εκπλήρωση της αποστολής του.

 

Ο Υπαρχιφύλακας ΛΥΓΓΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος υπηρετούσε στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Την 07/12/2023, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Μετά από σκληρή μάχη επί 20 μέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο υπαρχιφύλακας της Υ.Α.Τ έφυγε από την ζωή την 27/12/2023 σε ηλικία μόλις 31 ετών.

 

Τον συνάδελφο μας Γιώργο καθώς και όλους τους συναδέλφους που χάθηκαν στην προσπάθεια τους για μια ασφαλή κοινωνία, οφείλουμε να τους τιμούμε και να μην τους λησμονούμε!

Θεσσαλονίκη, 03 Ιανουαρίου 2024

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά