Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Κατηγορία: Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε τις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους : ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, κ. Σταύρος Φέτκος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ, κ. Δημήτριος Παδιώτης, ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ, κ. Γεώργιος Δεληγιώργης καθώς και ο Αναπληρωτής Ταμίας ΠΟΑΣΥ κ. Θεόφιλος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ.

Επίσης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, κ. Δημοσθένης Πάκος καθώς και μέλη του Προεδρείου αυτού και ο Ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, κ. ΔΙΒΙΟΣ Ιωάννης.

Κατά την έναρξη των εργασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πεσόντα εν ώρα καθήκοντος συναδέλφου μας Χρήστου ΚΟΥΡΟΥΝΙΩΤΗ.

Εν συνεχεία, ο Γενικός Γραμματέας, κος Γεώργιος Χατζόπουλος, παρουσίασε τον Διοικητικό Απολογισμό, ο οποίος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Μετέπειτα στο βήμα κλήθηκε ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής, κ. Μυλωνάς Ιωάννης, ο οποίος παρουσίασε την Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.

Ακολούθησε ο Ταμίας κ. Ιωάννης Μαζνέϊκος, ο οποίος παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό καθώς και τον Προϋπολογισμό για το έτος 2024, τα οποία και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Ένωσης.

Κατόπιν, ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρο ΤΣΑΪΡΙΔΗ, ο οποίος τόνισε ότι η φετινή Γενική Συνέλευση της Ένωσης γίνεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονικά συγκυρία για το Σώμα. Αναφέρθηκε στα πρόσφατα δυσάρεστα περιστατικά που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός συναδέλφου μας εν ώρα υπηρεσίας καθώς και τον σοβαρότατο τραυματισμό άλλων δύο. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους τρεις πρόσφατους ξαφνικούς θανάτους αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης από παθολογικά αίτια. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ανέπτυξε σειρά προτάσεων, οι οποίες έχουν κατατεθεί θεσμικά σε όλους τους αρμόδιους, σχετικά με τον εμπλουτισμό του αστυνομικού εξοπλισμού με σύγχρονα μέσα κλιμάκωσης, με πλέγματα ακινητοποίησης, εμπλουτισμό της εκπαίδευσης των αστυνομικών σε πρώτες βοήθειες καθώς και για την αντιμετώπιση τραυμάτων μάχης, σε συνδυασμό με την ένταξη των κιτ πρώτων βοηθειών στον αστυνομικό εξοπλισμό. Επίσης αναφέρθηκε στις διάτρητες επικοινωνίες της ΓΑΔΘ, που δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών δυνάμεων και τους εκθέτουν σε κίνδυνο. Έγινε ιδιαίτερη μνεία για την θέσπιση ετήσιου ιατρικού προληπτικού ελέγχου.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΥΘ ολοκλήρωσε την ομιλία του με την φράση: « Η Ένωση είσαστε όλοι εσείς! Όταν θα γίνουμε και πάλι μια γροθιά και όχι μια ανοιχτή παλάμη που θα επαιτεί, να είστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε πολλά! »

Μετά την τοποθέτηση του Προέδρου, ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί των επισήμων.

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης, κ. Σωτήρης Τερζούδης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη μας για νομικής φύσεως ζητήματα.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών και εν συνεχεία επήλθε η λήξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ευχαριστεί θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, αλλά κυρίως τα μέλη της που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρέστησαν στις εργασίες του ανώτατου Οργάνου.

Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά