Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Κατηγορία: Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Το Προεδρείο της Ένωσης επισκέφθηκε, κατόπιν αιτήματος των αγανακτισμένων συναδέλφων μας, το  Α.Τ. Ευόσμου.

Η υπηρεσιακή εικόνα που παρουσιάζει η εν λόγω υπηρεσία, είναι κυριολεκτικά αποκαρδιωτική και δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με αυτή που οφείλει να έχει, ένα Αστυνομικό Τμήμα το οποίο καλείται να αστυνομεύσει τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Θεσσαλονίκης, με τις ιδιαιτερότητες που τον συνοδεύουν.

Πιο συγκεκριμένα, το Α.Τ. Ευόσμου θα έπρεπε με βάση το επίσημο οργανόγραμμα να είναι στελεχωμένο με 84 αστυνομικούς και αυτή την στιγμή αριθμεί μόλις 28.

Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε, σήμερα διατάχθηκε νέα απόσπαση αστυνομικού από το Α.Τ. Ευόσμου σε άλλη Διεύθυνση για «υπηρεσιακούς λόγους», ενώ έτερος αστυνομικός, ο οποίος αποδεσμεύθηκε προσφάτως από επίσημο πρόσωπο, παρέμεινε στο Α.Τ. Ευόσμου για λίγες μόνο ημέρες.

Τελικά, «Υπηρεσιακοί λόγοι» έχουν βαφτιστεί τα ρουσφέτια στην ΕΛ.ΑΣ., τα οποία συνεχίζονται αδιάκοπα, παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η νέα Πολιτική Ηγεσία για ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και της εμφανούς αστυνόμευσης.

Επιπρόσθετα, την τελευταία διετία μέσω των εσωτερικών μεταθέσεων, έχουν αποχωρήσει από το Α.Τ. Ευόσμου 20 και πλέον αστυνομικοί, χωρίς καμία ουσιαστική αντικατάσταση.

Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να αντεπεξέρχονται με τεράστια δυσκολία στα καθήκοντά τους.

Κατά κοινή παραδοχή πρόκειται για μια εικόνα αποσύνθεσης, σε έναν Δήμο όπου η εγκληματικότητα οργιάζει, με τα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων να αποτελούν συχνό φαινόμενο.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχουμε αναδείξει ουκ ολίγες φορές τις τεράστιες ελλείψεις, τις άθλιες εγκαταστάσεις και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στην εν λόγω υπηρεσία, με σειρά εγγράφων μας (υπ’αριθμ. 34/2017, 102/2020, 9/2022).

Δυστυχώς η Φυσική Ηγεσία αρνείται πεισματικά να επιδείξει το παραμικρό ουσιαστικό ενδιαφέρον. Αξιοσημείωτο είναι, ότι ακόμα και μετά την επίσκεψη του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στο Α.Τ. Ευόσμου, δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια για τη βελτίωση της εικόνας της εν λόγω υπηρεσίας παρά τις τότε δεσμεύσεις.

Επειδή, η υπομονή των συναδέλφων μας έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους τοπικούς φορείς του Δήμου Ευόσμου, τους δημότες και όλους τους συναδέλφους, για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ευόσμου, την Δευτέρα 23/10/2023 και ώρα 09.00.

Θα πρέπει επιτέλους να πάψει  η παράλογη αφαίμαξη του Α.Τ. Ευόσμου που έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ασφάλεια των συμπολιτών μας και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

     

Να είστε όλοι εκεί!

Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά