Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Κατηγορία: Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Έγγραφο της ΕΑΥΘ Προς: Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδων ΣΚΛΑΒΟ και Θέμα: « Μη χορήγηση στολών και λοιπών εφοδίων στο αστυνομικό προσωπικό ».

 

Κύριε Επιθεωρητά, 

Παρατηρούμε ότι επανειλημμένα επανέρχεστε για το κανονικό της στολής καθώς και την ανομοιομορφία που παρατηρείτε σε πολλές αστυνομικές υπηρεσίες. 

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης όντας υπέρμαχοι της εμφάνισης παράστασης έχουμε προχωρήσει μέσω ιδιωτών σε δωρεές δεκάδων χιλιάδων ευρώ προς τα μέλη μας για να τους χορηγήσουμε επιχειρησιακές στολές τζάκετ υποδήματα και πολλά αλλά καλύπτοντας τα κενά του Κράτους. 

Αυτό που μας προκαλεί όμως ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι επιμένετε για κάτι το οποίο ως Φυσική Ηγεσία δεν έχετε φροντίσει να εξασφαλίσετε στο αστυνομικό προσωπικό.

 

   Κύριε Επιθεωρητά,

 

όπως αναδείξαμε προσφάτως το αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έχει να λάβει ύφασμα για στολή τύπου 8γ πάνω από 15 έτη. 

Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις ομάδες ΟΠΚΕ δεν έχουν λάβει επιχειρησιακές στολές σχεδόν μια δεκαετία. 

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης ομοίως ουδέποτε έλαβαν επιχειρησιακές στολές. 

Κάτι ανάλογο ισχύει και για λοιπές διευθύνσεις. 

Μάλιστα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης καθώς και η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης κατέθεσαν αιτήματα προς το Α.Ε.Α. για χορήγηση στολών τύπου 8δ για το σύνολο του προσωπικού τα οποία ουδέποτε ικανοποιήθηκαν.  

Όπως γίνεται λοιπόν ευκόλως  αντιληπτό, αυτή η ανομοιομορφία την οποία επικαλείστε προκύπτει από τις παραλείψεις της Ηγεσίας, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν στο προσωπικό τα προβλεπόμενα. 

Όπως επίσης γίνεται ευκόλως αντιληπτό, οι στολές τις οποίες φέρουν οι αστυνομικοί έχουν εξασφαλιστεί με προσωπικά έξοδα των ιδίων, και εις βάρος του προσωπικού και οικογενειακού τους προϋπολογισμού. 

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι αν οι αστυνομικοί δεν έβαζαν το χέρι βαθιά στην τσέπη θα είχαμε μια «γυμνή» αστυνομία. 

 

     Κύριε Επιθεωρητά,

 

Για τους παραπάνω λόγους,  σας καλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εφαρμοστούν τα ισχύοντα, εξασφαλίζοντας στο αστυνομικό προσωπικό επιχειρησιακές στολές, τζάκετ, υποδήματα κλπ έτσι ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ομοιομορφία και το κανονικό της στολής.

Θεσσαλονίκη, 12 Οκτωβρίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά