ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Άλλο ένα περιστατικό έρχεται να αναδείξει την επικινδυνότητα της εργασίας των Αστυνομικών βγάζοντας στην επιφάνεια για μια ακόμη φορά τις παθογένειες που υπάρχουν στο σώμα της  Ελληνικής Αστυνομίας.

  Ειδικότερα χθες, δυο συνάδελφοι της ομάδας Ζ τραυματίστηκαν σοβαρά, στην προσπάθεια τους να ελέγξουν ύποπτο όχημα, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

  Οφείλουμε να τονίσουμε ότι κατά την εξέλιξη του περιστατικού, η επικοινωνία των εμπλεκομένων αστυνομικών με το κέντρο επιχειρήσεων ήταν για ακόμη μια φορά προβληματική.   

  Το εν λόγω ζήτημα έχει αναδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν από την Ένωσή μας, καθόσον οι ενδοεπικοινωνίες πάνω από μία δεκαετία είναι διάτρητες και προβληματικές δυσχεραίνοντας το έργο των συναδέλφων μας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ζωή.

  Κατά κοινή παραδοχή το κόστος για την υλοποίηση ενός σύγχρονου ψηφιακού κέντρου είναι ελάχιστο μπροστά στην αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του, αν και το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών και των αστυνομικών είναι ανεκτίμητο και δεν κοστολογείται.

  Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης μαζί με τον Νομικό της σύμβουλο κ. Τερζούδη Σωτήρη, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στους τραυματισθέντες συναδέλφους μας παρέχοντας τους την απαιτούμενη στήριξη.

  Εν έτει 2023 δεν μπορούμε να ακούμε συνεχώς για μια «σύγχρονη αστυνομία» όταν τα πλέον αυτονόητα όπως οι ασφαλείς ενδοεπικοινωνίες αποτελούν ακόμα ζητούμενο και όχι δεδομένο.

  Παραδόξως στην χώρα που ζούμε και εργαζόμαστε ως αστυνομικοί, απαιτούμε εδώ και χρόνια την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας από ένα κράτος το οποίο κωφεύει από επιλογή ενώ με τις παραλείψεις του αναφορικά με τη χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού, καταφέρνει να μας εκθέτει στον κίνδυνο ολοένα και περισσότερο.

  Έχοντας ολοκληρωθεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση και αναμένοντας λίαν συντόμως και την δεύτερη, θα πρέπει η επόμενη Κυβέρνηση: 

- να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα της εργασίας, την οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν παραδεχθεί δημοσίως αλλά ουδεμία έχει προχωρήσει στην θεσμοθέτησή της!! 

- να σκύψει πάνω από τα σοβαρά προβλήματα της αστυνομίας και τις τεράστιες ελλείψεις εξασφαλίζοντας ικανοποιητικά κονδύλια έτσι ώστε να εφοδιαστεί το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με σύγχρονο εξοπλισμό.

Θεσσαλονίκη, 7 Ιουνίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά