ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ με Κοιν: 1) στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (μέσω ΠΟΑΣΥ), Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ,2) στον Διευθυντή της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο ΑΘΑΝΑΣΑΚΟ, 3) στον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Παρασκευή ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, με Θέμα τον "Έλεγχο τουριστικών λεωφορείων που διενεργούν επιβατικές μεταφορές στα πλαίσια εκπαιδευτικών μετακινήσεων-εκδρομών".

   Κύριε Γενικέ,

 

     Με αφορμή την ανωτέρω σχετική  διαταγή, θέλουμε να αναφέρουμε ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έγινε δέκτης πληθώρας αντιδράσεων από μέλη, καθόσον σύμφωνα με τα όσα αυτή ορίζει, άνδρες της ομάδας -Ζ-  διατάχθηκαν να εκπαιδευτούν με σεμινάριο λίγων ωρών ώστε να προβαίνουν σε ελέγχους λεωφορείων που θα κληθούν να πραγματοποιήσουν σχολικές εκδρομές.

    Όπως γνωρίζετε οι συγκεκριμένοι έλεγχοι απαιτούν εξειδίκευση και ειδικές γνώσεις  οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εμπεδωθούν μέσω ενός ολιγόωρου σεμιναρίου. Ειδικά όταν συνάδελφοί μας υπογράφουν ότι όλα είναι καλώς και φέρουν και το ανάλογο βάρος της ευθύνης.

     Επισημαίνουμε ότι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, γνωρίζοντας ότι μόνο σήμερα κλήθηκαν οι συνάδελφοί μας να διενεργήσουν 58 συνολικά ελέγχους λεωφορείων που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν σχολικές εκδρομές, και είναι δεδομένο ότι όσο πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται.

     Πλην όμως για ένα ζήτημα τέτοιας βαρύνουσας σημασίας που αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας, θεωρούμε  ότι η λύση αυτού δεν έρχεται με ημίμετρα και με την εμπλοκή λοιπών αστυνομικών δυνάμεων που σε καμία περίπτωση δεν έχουν τις γνώσεις του καθαυτού αντικειμένου, τονίζοντας μάλιστα ότι  αναφερόμαστε  σε αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την προληπτική αστυνόμευση και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην πόλη, το οποίο σημαίνει ότι  η ενασχόλησή τους με αλλότρια καθήκοντα ανέρχεται για άλλη μια φορά εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

 

   Κύριε Γενικέ,

 

  Για τους παραπάνω λόγους η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θέλοντας να συμβάλει στην εξεύρεση ουσιαστικής λύσεως και όχι απλά να περιοριστεί σε μια καταγγελτική ανακοίνωση, προτείνει την λειτουργία εντός της Διεύθυνσης Τροχαίας εξειδικευμένου κλιμακίου το οποίο θα στελεχώνεται με αστυνομικό προσωπικό που θα ασχολείται αποκλειστικά με τους συγκεκριμένους ελέγχους λεωφορείων καθώς επίσης και φορτηγών, όποτε αυτό είναι εφικτό, αντικείμενο το οποίο απαιτεί επίσης εξειδικευμένες γνώσεις.

 

  Κύριε Γενικέ,

 

  Έχοντας αποδείξει και κατά το παρελθόν ότι ανήκετε στους διοικούντες, οι οποίοι ασχολούνται ουσιαστικά με τα προβλήματα και επιδιώκουν ουσιαστικές λύσεις προς όφελος του αστυνομικού προσωπικού αλλά και του συνόλου της κοινωνίας, αναμένουμε τις δικιές σας ενέργειες ώστε να υπάρξει μια μόνιμη και ουσιαστική λύση για ένα ζήτημα που δεν είναι προσωρινό αλλά μόνιμο.

Θεσσαλονίκη, 8 Μαΐου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά