Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εκπροσωπούμενη από τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κο Θανάση Γλαβίνα, τον Γραμματέα Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης Ευριβιάδη Ελευθεριάδη, τον Αναπληρωτή Γραμματέα κο Γιάννη Πιτσιόρα, το μέλος της Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης, κο Γεώργιο Αρβανίτη και το μέλος Κεντρικής Επιτροπής, κα Ελένη Τριανταφυλλίδου, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ένωσης συνομιλώντας διεξοδικά για σειρά προβλημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ .

Από μέρους του Προεδρείου, τονίστηκε η υποχρέωση της Πολιτείας να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα εργασίας των αστυνομικών. Ένα πάγιο, διαχρονικό και δίκαιο αίτημα, το οποίο καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει.   

       Επισημάνθηκε, η αναγκαιότητα θέσπισης ενός αξιοκρατικού Κώδικα Εσωτερικών Μεταθέσεων, ο οποίος βασιζόμενος στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ίση μεταχείριση των Αστυνομικών, θα τερματίσει τις πελατειακές σχέσεις εντός του Σώματος. Εν έτη 2022 αποτελούν ζητούμενο η αξιοκρατία και η διαφάνεια τόσο στις μεταθέσεις όσο και στις  αποσπάσεις των αστυνομικών.

Επίσης, έγινε αναφορά  στην αναγκαιότητα εισαγωγής  των υποψηφίων στις Αστυνομικές Σχολές αποκλειστικά μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σχετικά με ζητήματα που αφορούν την ΓΑΔΘ, επισημάναμε το τεράστιο πρόβλημα κατασπατάλησης αστυνομικών δυνάμεων σε φυλάξεις ανηλίκων στα Νοσοκομειακά Ιδρύματα. Ένα κοινωνικό πρόβλημα που έχει μετακυλιστεί στην ΕΛ.ΑΣ, με τεράστιο αντίκτυπο στην ασφάλεια του πολίτη. Ανάλογη, είναι η κατάσταση στις φυλάξεις ευπαθών στόχων.

Κλείνοντας, αναφερθήκαμε στις  μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κυρίως σε υπηρεσιακά οχήματα, καθώς και στις διάτρητες ενδοεπικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίες δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των αστυνομικών.

Από μέρους τους, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα που τους παραθέσαμε δεσμευόμενοι  για την ανάδειξη και προώθηση αυτών.

Θεσσαλονίκη, 25 Ιουλίου 2022

  

                  

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά