ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου στεγάζεται το Πρωθυπουργικό Γραφείο, και επέδωσε το επισυναπτόμενο υπόμνημα, τηρώντας όλα τα επιβαλλόμενα προστατευτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ανάδειξη του πραγματικού προσώπου των Αστυνομικών, μακριά από στερεοτυπικές γενικεύσεις και πολιτικά τεχνάσματα.

Όπως έχουμε επανειλημμένως επισημάνει, οι 55.000 εργαζόμενοι της ΕΛΑΣ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού και ορκίστηκαν να υπηρετούν αποκλειστικά αυτόν. Από κει και πέρα, ο τρόπος λειτουργίας της Αστυνομίας είναι ένα διαχρονικό έργο των Κυβερνήσεων και η οποιαδήποτε εκτροπή βαραίνει τις ίδιες. Η μετακύλιση των ευθυνών τους στο προσωπικό είναι μια προσφιλής πολιτική τακτική εδώ και δεκαετίες που πλέον δεν πείθει. Η σημερινή κοινωνία είναι υποψιασμένη και αντιλαμβάνεται κάθε προσπάθεια περισπασμού της προσοχής της από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δεν είναι τυχαίο ότι όσο η πανδημία επαναθεμελιώνει την ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία μας, η χώρα ταλανίζεται από τα «lockdowns», η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος είναι σε εξέλιξη και τόσα άλλα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, ο Έλληνας Αστυνομικός επιλέγεται να διαδραματίσει και πάλι τον ρόλο του «κακού» πρωταγωνιστή σε ένα χιλιοπαιγμένο έργο.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ως εργαζόμενοι, απαιτούμε την διασφάλιση του επαγγέλματος μας και την ηθική μας αποκατάσταση. Όσοι χρησιμοποιούν μεμονωμένα περιστατικά για να σπιλώσουν χιλιάδες Αστυνομικούς που καθημερινά εκτελούν υπηρεσία με ελάχιστα μέσα και χωρίς να τους έχει δοθεί κανένα εχέγγυο για την ασφαλή άσκηση των πολυάριθμων καθηκόντων τους, οφείλουν να μην λησμονούν τις θυσίες και τους νεκρούς Αστυνομικούς που έχει καταγράψει η ιστορία του Σώματος.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στοχοποίησή μας και καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, να διαχωρίσουν τη θέση τους και να στηρίξουν εμπράκτως την Ελληνική Αστυνομία μέσω της υιοθέτησης των χρόνιων αιτημάτων μας ως μέσο για τον εκσυγχρονισμό του Σώματος.

   

Απάντηση στην πολιτική αδιαφορία είναι ο αγώνας μας για σύγχρονη Αστυνομία!

    

Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2021

  

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

  

   

    

   

    

    

  

  

  

  

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά