ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Σήμερα, το Α’ Ψυχοσάββατο του έτους, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τέλεσε τρισάγιο στο Μνημείο πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των συναδέλφων μας που έδωσαν τη ζωή τους προασπιζόμενοι την δημόσια ασφάλεια και το κοινό καλό. 

Η θυσία τους στέκει φωτεινός και άσβηστος φάρος, για να θυμίζει στην Πολιτεία ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι συστατικό και αδιάσπαστο κομμάτι κάθε ευνομούμενης κοινωνίας, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμους. 

Το ότι ακόμα και σήμερα, το 2021, προσπαθούμε να πείσουμε τον πολιτικό κόσμο ότι το να είσαι Αστυνομικός είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα, ξεπερνά την ανθρώπινη λογική. Κι ενώ, μετά από κάθε θλιβερό γεγονός και απώλεια συναδέλφου, όλοι τους διατείνονται ότι θα στηρίξουν τη θεσμοθέτηση της αναγνώρισης του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου-ανθυγιεινού, πολύ σύντομα ξεχνούν τις δεσμεύσεις τους. 

Για όλους εμάς, που δεν ξεχνάμε τους νεκρούς μας και καθημερινά διακινδυνεύουμε τη σωματική μας ακεραιότητα, τα κροκοδείλια δάκρυα και οι μεγαλόστομες δηλώσεις των πολιτικών δεν αρκούν. Πρέπει επιτέλους, οι υποσχέσεις να αντικατασταθούν με την έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού, η οποία φτάνει μέχρι την αυτοθυσία. 

Το αυτονόητο αίτημά μας εκ παραλλήλου θα αποτελέσει μια συμβολική πράξη στη μνήμη των εκατοντάδων πεσόντων συναδέλφων μας εν ώρα καθήκοντος, τους οποίους δεν ξεχνάμε και καθημερινά μνημονεύουμε. 

Στο τρισάγιο παρέστησαν, 

ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ, 

ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Λάζαρος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, 

ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων & Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΠΟΑΣΥ, κ. Σταύρος ΦΕΤΚΟΣ,

εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρότι η τελετή πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων λόγω των προβλεπόμενων υγειονομικών διατάξεων, σήμερα, η σκέψη όλων μας είναι αφιερωμένη στους συναδέλφους μας, που έφυγαν τόσο νωρίς από κοντά μας. Η αστυνομική οικογένεια είναι φτωχότερη αλλά όπως κάθε οικογένεια δεν λησμονεί τα μέλη της όσα χρόνια κι αν περάσουν. 

Αθάνατοι!

  

Θεσσαλονίκη, 6 Μαρτίου 2021

  

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά