ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Ο Πρόεδρος της ΕΑΥΘ, κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης, και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γεώργιος Χατζόπουλος, επισκέφθηκαν τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, και ζήτησαν τη μεσολάβησή του για ορισμένα υπηρεσιακά προβλήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Αρχηγείου.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε το Προεδρείο της Ένωσης με την Ηγεσία της ΓΑΔΘ, κρίθηκε επιβεβλημένη η ενημέρωση του κ. Επιθεωρητή για εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, δίνοντας ως παράδειγμα την προ ολίγων ημερών αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ, ανέλυσε συγκεκριμένες πτυχές των αστυνομικών πρακτικών που ακολουθούνται σε ανάλογες περιπτώσεις και εκθέτουν σε κίνδυνο τους Αστυνομικούς. Για να είναι ασφαλέστερη και αρτιότερη η δράση των συνάδελφων μας, πρότεινε την έναρξη συνεκπαιδεύσεων, στις οποίες θα συμμετέχουν όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες σε παρόμοιας κλίμακας επιχειρήσεις. Σαφώς, η πρόταση δεν έχει σκοπό να υπεισέλθει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Σώματος, πλην όμως, αν εφαρμοστεί θα εξασφαλίσει τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων.

Για τα προβλήματα και τις παρεμβολές στο υφιστάμενο σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ΕΛΑΣ, οι εκπρόσωποί μας ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Επιθεωρητή, ούτως ώστε, να αναδειχθεί και να δρομολογηθεί η ανανέωση του εξοπλισμού, με συσκευές ενδοεπικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας και η επικοινωνία να γίνεται σε ένα «κλειστό» δίκτυο μετάδοσης.

Επιπλέον, μεταφέρθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ΟΠΚΕ με νέα υπηρεσιακά οχήματα. Οι αστάθμητοι παράγοντες που ανακύπτουν εν ώρα υπηρεσίας, επιβάλλουν τον εφοδιασμό των Ομάδων με οχήματα που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε επικίνδυνες πρακτικές, όπως λόγου χάρη καταδιώξεις.

Ωστόσο, ανάγκη ενίσχυσης με νέο προσωπικό έχει η ΔΑΕΘ και η Ομάδα «Δράση». Οι Αστυνομικοί των προαναφερόμενων Υπηρεσιών βρίσκονται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή των αστυνομικών επιχειρήσεων και της μάχης κατά της εγκληματικότητας, κι ως εκ τούτου, πρέπει να είναι πλήρεις δυνάμεων και επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ο κ. Επιθεωρητής άκουσε με μεγάλη προσοχή τις τοποθετήσεις του Προεδρείου και παρατήρησε ότι τα ζητήματα τέθηκαν στη σωστή κατεύθυνση. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει όλα τα αιτήματά μας, όπως πράττει κάθε φορά, και στόχος του είναι να δίνονται άμεσα λύσεις στα φλέγοντα θέματα.

    

  

Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2021

            

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά