ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει ήδη εκδηλωθεί και η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων στις αστυνομικές Υπηρεσίες προμηνύει δυσοίωνες εξελίξεις. Καθημερινά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης γίνεται δέκτης καταγγελιών και παραπόνων για τα αργά αντανακλαστικά των αρμοδίων και τους πλημμελείς ελέγχους εντός των Υπηρεσιών.

Οι συνεχείς παραλείψεις στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και στην ιχνηλάτηση επαφών, έχουν ως συνέπεια την περαιτέρω διασπορά του ιού και πλέον, οι Αστυνομικοί νοσούν ο ένας μετά τον άλλον. Τα ζητήματα αυτά, τα έχουμε γνωστοποιήσει στην πολιτική και φυσική Ηγεσία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η ΓΑΔΘ δεν έχει θωρακίσει τη λειτουργία των Υπηρεσιών της και ο ΕΟΔΥ δεν αποστέλλει κλιμάκιά του για να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους μαζικούς ελέγχους στο προσωπικό. Δυστυχώς, αυτή η αδιάφορη στάση των αρμοδίων έχει επιφέρει ένα πολύπλευρο σωματικό, ψυχολογικό και οικονομικό φορτίο στους συναδέλφους μας.

Η προαναφερόμενη «εγκατάλειψη» της Ελληνικής Αστυνομίας και η κραυγή αγωνίας των συναδέλφων μας, τέθηκαν ως θέμα στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, όπου τα μέλη της ομόφωνα αποφάσισαν την έμπρακτη στήριξη του ΤΑ Πυλαίας, το οποίο έχει σημαντικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η διενέργεια test μοριακής ανίχνευσης (PCR) σε όλο το προσωπικό, σε συνεργασία με την Aegean Medical Service. Η Ένωσή μας ευχαριστεί θερμά τον ιδιοκτήτη της, κ. Αθανάσιο Νανάκο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρίσκεται δίπλα μας και στηρίζει στο αστυνομικό προσωπικό με κάθε δυνατό τρόπο.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, στην έδρα της Υπηρεσίας και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που αναγκαζόμαστε να καλύψουμε τα κενά που προκαλεί η αδιάφορη στάση της Πολιτείας και της Ηγεσίας. Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να πράξουμε διαφορετικά καθότι η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και σε καμία περίπτωση, δεν θα επιτρέπαμε να διασαλευτεί στο βωμό της κρατικής αδράνειας.

  

Θεσσαλονίκη, 9 Νοεμβρίου 2020

               

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

  

  

  

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά