ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με τον Διοικητή της Υπηρεσίας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Γεώργιο ΧΑΝΗ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μεταφέρθηκαν στον κ. Διοικητή τα παράπονα των συναδέλφων που εργάζονται σε βάρδιες για την μεγάλη συσσώρευση οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων. Αυτό είναι απόρροια της έλλειψης προσωπικού και του μεγάλου φόρτου εργασίας σε κάθε βάρδια. Η Ένωση πρότεινε έναν τρόπο λύσης, ώστε να χορηγηθούν οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, τονίζοντας ότι η μοναδική μόνιμη λύση που μπορεί να εφαρμοστεί για την εύρυθμη λειτουργιά των βαρδιών, είναι η αύξηση του αριθμού των Αστυνομικών ανά βάρδια, για την οποία πρέπει να συνηγορήσει και να ενεργήσει και ο Διευθυντής της Τροχαίας.

Επίσης, αναφέρθηκε η επιβάρυνση του προσωπικού με την υποχρεωτική καταχώρηση των πλημμελημάτων που βεβαιώνουν Αστυνομικοί έτερης Διεύθυνσης, στο Βιβλίο Αδικημάτων Συμβάντων του POL. Ζητήσαμε να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των Διευθύνσεων ώστε να διακοπεί αυτή η επιπλέον εργασία και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος.

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης είναι η αποφυγή χορήγησης αδειών σε περιόδους μεγάλων εκδηλώσεων στην πόλη μας και επίσημων αργιών. Η Ένωση επισήμανε ότι η τακτική αυτή είναι ανεπίτρεπτη, μη προβλεπόμενη και δεν μπορεί να βασιστεί στην αιτιολογία του φόρτου εργασίας, καθώς η Υποδιεύθυνση Τροχαίας είναι μια Υπηρεσία με διαρκή φόρτο εργασίας λόγω της φύσης του αντικειμένου της.

Ο κ. Διοικητής αναγνώρισε ότι η χορήγηση των οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων και αδειών είναι ένα σοβαρό ζήτημα που χρήζει επίλυσης και θα εξετάσει τόσο την πρόταση της Ένωσης, όσο και άλλους τρόπους για την βελτίωση της κατάστασης. Επιπλέον, μας ενημέρωσε ότι η αύξηση των δικυκλιστών τροχαίας έχει συμβάλλει σημαντικά στην αποφόρτιση του προσωπικού των βαρδιών, καθώς και στη γενικότερη εικόνα της Υπηρεσίας. Τέλος, σχετικά με την μη χορήγηση αδειών σε περιόδους αργιών δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιεί το μέγιστο αριθμό αιτημάτων, στο μέτρο του δυνατού.

Ως Ένωση αναμένουμε το συντομότερο δυνατό την εξεύρεση μόνιμων λύσεων με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Θεσσαλονίκη, 28 Μαΐου 2020

            

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         694875358

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά