ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αίτημα προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ μέσω ΠΟΑΣΥ με κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ και τους βουλευτές Ν. Θεσσαλονίκης για πλήρη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της ΓΑΔΘ

    

Κύριε Αρχηγέ,

Η περσινή ενίσχυση της ΓΑΔΘ με 150 Αστυνομικούς, μέσω των τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων, έγινε δεκτή με τεράστια ικανοποίηση από το αστυνομικό προσωπικό, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να καλύψει τις τεράστιες υπηρεσιακές ανάγκες. Ακόμα και σήμερα, η Διεύθυνση Αστυνομίας, η Διεύθυνση Αλλοδαπών και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων έχουν μεγάλα κενά στις οργανικές τους θέσεις, καθώς δεν ενισχυθήκαν στο βαθμό που επιβαλλόταν για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Οι πολυάριθμες και ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητες των Αστυνομικών της ΓΑΔΘ,

οι καθημερινές συμπλοκές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,

η όξυνση του μεταναστευτικού,

οι συνεχείς αποσπάσεις για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών,

ο επικείμενος υπερδιπλασιασμός των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου εντός του 2020 που θα επιφέρει ανάλογη αύξηση καθηκόντων στη ΔΑΚΑΘ,

η απασχόληση του προσωπικού στη φύλαξη στόχων και προσώπων,

τα πάρεργα και οι έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες που σε μόνιμη βάση απομυζούν Αστυνομικούς από τις Υπηρεσίες τους

και πολλά άλλα επιμέρους ζητήματα, έχουν καταστήσει τη διάθεση των δυνάμεων σε δυσεπίλυτο γρίφο για την Ηγεσία, ενώ παράλληλα το προσωπικό ανταπεξέρχεται με μεγάλη δυσκολία στις απαιτήσεις των διαταγών λόγω της υποστελέχωσης.

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρόσφατη πρόσληψη των 1500 ειδικών φρουρών, η προκήρυξη πρόσληψης συνοριακών φυλάκων αλλά και η επικείμενη πρόσληψη μεγάλου αριθμού Αστυφυλακών, προσφέρονται ως μια μεγάλη ευκαιρία για να αμβλυνθούν τα πολυεπίπεδα και αλληλένδετα προβλήματα της ΓΑΔΘ.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε την πρότασή μας για την εξ ολοκλήρου κάλυψη των 250 κενών οργανικών θέσεων της ΓΑΔΘ μέσω των φετινών μεταθέσεων, ενέργεια που θα θωρακίσει την επιτυχή και στοχευμένη δράση των αστυνομικών δράσεων της Θεσσαλονίκης.

Βεβαίως, ως Ένωση εμμένουμε παράλληλα στην πρότασή μας για αλλαγή του οργανογράμματος των Υπηρεσιών με βάση τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς και την ορθή κατανομή του προσωπικού στις επιμέρους Διευθύνσεις. Για να αποτυπώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, αρκεί να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή η Διεύθυνση Αστυνομίας αριθμεί 300 κενές οργανικές θέσεις όταν η ΓΑΔΘ αριθμεί 250.

Ελπίζουμε ότι με την καταλυτική σας παρέμβαση, εν ευθέτω χρόνο, δύναται να παρθούν καίριες αποφάσεις για την εξομάλυνση του υπηρεσιακού τοπίου της ΓΑΔΘ.

     

Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2020

  

   

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά