ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ για την διακοπή αποσπάσεων στην ΥΤΕΒΕ.

  

Κύριε Αρχηγέ,

Η στελέχωση των ειδικών Υπηρεσιών έχει καταλήξει σε μια παθογενή και υποκειμενική διαδικασία, που οπισθοδρομεί την πορεία του Σώματος. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για το αντίθετο, καθώς φαίνεται η ευνοιοκρατία είναι ανίκητη.

Τελευταίο δείγμα αποτελεί η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος (ΥΤΕΒΕ). Παρότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό με τεχνικές γνώσεις στην επισκευή οχημάτων, οι εξειδικευμένοι Αστυνομικοί διατίθενται με χρόνιες αποσπάσεις, δημιουργώντας την εντύπωση ότι είναι πλεονάζον προσωπικό.

Στην περίπτωση της ΥΤΕΒΕ, η πρόσφατη απόφαση για διακοπή των αποσπάσεων είναι καθοριστική για τη λειτουργία της. Από σήμερα, τα συνεργεία παρά τεράστιο φόρτο εργασίας, δεν θα έχουν το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό για να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες υπηρεσιακές ανάγκες.

Όλα αυτά, θίγουν εκ νέου το ζήτημα του τρόπου που αποφασίζονται οι μεταθέσεις στις ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Έως πότε οι μεταθέσεις αυτές θα βασίζονται στις προσωπικές σχέσεις και όχι στο γνωστικό υπόβαθρο και τις δεξιότητες των συναδέλφων; Αυτή τη στιγμή, η Ελληνική Αστυνομία έχει στις τάξεις της Αστυνομικούς που κατέχουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τεχνικών σχολών, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν σε ανάλογα πόστα. Αντ’ αυτού, η ίδια παλιά φαύλη πρακτική συνεχίζει να βασιλεύει και να υποβαθμίζει την παραγωγική ικανότητα των Υπηρεσιών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης διακαώς επιθυμεί κι επιδιώκει τον τερματισμό της αναξιοκρατίας στις μεταθέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Αν κι έχουν γίνει αρκετές τροποποιήσεις του Κώδικα Μεταθέσεων, μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων, όπως αποδεικνύεται αυτό δεν είναι αρκετό. Ο εκσυγχρονισμός του Σώματος, πρέπει να βασιστεί στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εργαζομένων, μέσω μιας αδιάβλητης διαδικασίας αξιολόγησης κι εκπλήρωσης συγκεκριμένων κριτηρίων για την τοποθέτησή τους στις ειδικές Υπηρεσίες. Είμαστε βέβαιοι ότι με την δική σας βούληση και παρέμβαση, αυτό θα καταστεί δυνατό κι επιτέλους θα υπάρχει ίση μεταχείριση και αμεροληψία για όλους τους συναδέλφους μας.

  

  

Θεσσαλονίκη, 30 Αυγούστου 2019

              

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά