ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

   

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστο, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή θητεία στα νέα του καθήκοντα.

Το Προεδρείο τόνισε τις αξεπέραστες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στην εν λόγω Διεύθυνση και έθεσε στον κ. Ταξίαρχο συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες επιβάλλουν την παρέμβασή του ώστε να βρεθούν μόνιμες λύσεις. Συγκεκριμένα, άμεσα επιβάλλεται:

- να προβλεφθεί ο τρόπος χορήγησης των ολοένα αυξανόμενων οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων στα Αστυνομικά Τμήματα. Πλέον, ο αριθμός είναι δυσθεώρητος, καθώς αγγίζει τις 8000, και με τις υφιστάμενες συνθήκες δεν διαβλέπεται μείωσή τους χωρίς παρέμβαση της Ηγεσίας.

-να επανακαθοριστούν οι φυλασσόμενοι στόχοι και να διακοπούν όσοι δεν είναι απαραίτητοι. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι, για την φύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθημερινά απασχολούνται 10 Αστυνομικοί για να φυλάσσουν 4 διαφορετικά σημεία της περιμέτρου της. Επίσης είναι απαραίτητο, οι στόχοι να κατανεμηθούν ορθά στις Υπηρεσίες, εντός των εδαφικών ορίων αρμοδιότητας τους, για να μην υποχρεώνονται οι συνάδελφοί μας να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Υπηρεσίας τους.

-να αξιοποιηθεί το αστυνομικό προσωπικό κάθε βαθμού βάσει του καθηκοντολογίου και των εσωτερικών διαταγών που έχουν εκδοθεί. Είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμο να βαρύνεται το χαμηλόβαθμο προσωπικό με δυσβάσταχτες αρμοδιότητες, όταν μπορούν να συνδράμουν σε αυτές και ανώτεροι αξιωματικοί.

-στην ίδια κατεύθυνση, να αξιοποιηθούν όλοι οι Αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε υπηρεσία γραφείου, σε θέσεις που μπορούν να ανταπεξέλθουν και μέχρι σήμερα καλύπτονται από μάχιμους Αστυνομικούς.

-να μειωθούν τα μέτρα τάξης σε αθλητικές εκδηλώσεις. Η «αφαίμαξη» του προσωπικού στα γήπεδα είναι καθημερινή και μειώνει συνεχώς τον αριθμό των Αστυνομικών που απασχολείται σε εξωτερικές μάχιμες υπηρεσίες.

-σε συνεργασία με την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, οι ανήλικοι να τίθενται σε προστατευτική φύλαξη όταν αυτό είναι αναγκαίο και σε ειδικές περιπτώσεις. Οι άνευ κριτηρίων προστατευτικές φυλάξεις, απομυζούν καθημερινά πολλούς συναδέλφους από την αστυνόμευση και «ακινητοποιούν» τις εποχούμενες περιπολίες.

Ο κ. Ταξίαρχος αναγνώρισε και υπερθεμάτισε την δύσκολη κατάσταση στην Διεύθυνση Αστυνομίας, την οποία απέδωσε στην τεράστια έλλειψη προσωπικού. Παρότι αναγνώρισε το δίκαιο των προτάσεων μας, μας δήλωσε ότι αν η Διεύθυνση δεν ενισχυθεί γενναία με ανθρώπινο δυναμικό, δεν μπορεί να δώσει μόνιμες λύσεις μόνος του.

Επειδή η επίσκεψη της Ένωσης δεν έγινε εθιμοτυπικά αλλά στόχευε στην αποτύπωση των απόψεων και προθέσεων των δυο μερών, δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε πλέον απλοί θεατές στην ολισθιτική πορεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας. Αναμένουμε από τον κ. Ταξίαρχο, καθότι αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί χωρίς παρεμβάσεις ανωτέρων του να εξομαλύνει την κατάσταση, να απευθυνθεί σε αυτούς για να βρεθούν λύσεις. Διαφορετικά, θα προχωρήσουμε σε πιο δραστικά μέσα για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας.

  

Θεσσαλονίκη, 29 Αυγούστου 2019

              

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά