ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Εν έτη 2018, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να ταλαιπωρείται από γραφειοκρατικές διαδικασίες που λειτουργούν εις βάρος της επίτευξης της αποστολής της. Καθημερινά, οι Υπηρεσίες έρχονται αντιμέτωπες μ’ ένα δυσλειτουργικό σύστημα που δεν επιτρέπει την εξεύρεση άμεσων και ευέλικτων λύσεων στο ζήτημα των δαπανών για αναλώσιμα και πολλά άλλα τρέχοντα πάγια ζητήματα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η καθυστέρηση δαπανών για συμβάσεις έργου καθαριότητας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Όπως ενημερωθήκαμε, αυτή τη φορά έχει παρατηρηθεί τεράστια καθυστέρηση στην έγκριση δαπανών για τα αναλώσιμα που απαιτούνται για την τακτική συντήρηση των οχημάτων. Μετά από επικοινωνία του Προεδρείου της Ένωσης με την ΥΤΕΒΕ, μας γνωστοποιήθηκε ότι η Υπηρεσία έχει καταθέσει προ μηνών αίτημα για την έγκριση δαπάνης για αναλώσιμα, πλην όμως το αίτημα ακυρώθηκε λόγω της διενέργειας συγκεντρωτικού διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται να τελεσφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου.

Ήδη στη ΓΑΔΘ έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ακινητοποιήσεις δικύκλων επειδή δεν υπάρχουν ελαιολιπαντικά στην ΥΤΕΒΕ για την τακτική συντήρησή τους! Πότε επιτέλους θα σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που εκθέτουν την εικόνα του Σώματος και το έργο των Αστυνομικών; Η εγκληματικότητα και η εξασφάλιση της ευημερίας των συμπολιτών μας δεν μπορούν να περιμένουν.

Η Ένωσή μας έχει πολλάκις καταγγείλει την εμμονή να πλειοδοτούνται συγκεντρωτικοί διαγωνισμοί και να μην δύναται κάθε Αστυνομική Διεύθυνση να αποφασίζει για τις άμεσες ανάγκες της. Η διενέργεια των διαγωνισμών επιβάλλεται να γίνονται αυτοτελώς σε επίπεδο Αστυνομικών Διευθύνσεων, με διαφάνεια, ώστε να αποφεύγονται οι σημερινές χρονοβόρες διαδικασίες. Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να γινόμαστε μάρτυρες ελλείψεων σε βασικά υπηρεσιακά αναλώσιμα και παροχές.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχοντας υπόψη, τόσο το πλήθος των αναγκών-οχλήσεων των Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ, όσο και το γεγονός ότι, μεμονωμένα αιτήματα των εκάστοτε Διαχειρίσεων, δεν δύναται να ικανοποιηθούν, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 132 του Ν.4270/2017(Α-143) και Ν.4412/2016(Α-147), όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν), όπου ορίζεται η ομαδοποίηση των δαπανών και η διενέργεια συγκεντρωτικών διαγωνιστικών διαδικασιών, προτείνουμε την αναβάθμιση του ρόλου των Δευτερευόντων Διατακτών για το έτος 2019, ως ακολούθως:

 1. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 7000/1/19/1-β από 8-6-2018 Κ.Υ.Α. που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2263 της 15-06-2018, προκειμένου ενταχθεί σε αυτή, το CPV που αντιστοιχεί στην προμήθεια ελαιολιπαντικών υπηρεσιακών οχημάτων. Άλλωστε οι οικίες Διαχειρίσεις, πραγματοποιούν, αφενός μεν την προμήθεια ανταλλακτικών για τις λοιπές βλάβες – συντηρήσεις των οχημάτων αυτών (μέσω Παγίας Προκαταβολής), αφετέρου δε, την προμήθεια καυσίμων κίνησης και ελαστικών των ιδίων οχημάτων (μέσω των Δευτερευόντων Διατακτών), κατ’ εφαρμογή της προαναφερθείσας Κ.Υ.Α.
 2. Ομοίως, κατά την έκδοση ανάλογων Κ.Υ.Α. στο μέλλον (σημειώνοντας ότι αναμένεται η έκδοσή τους για τους λοιπούς KAE και CPV, όπως γραφική ύλη κλπ), να προβλεφθούν σε αυτές, όχι μόνο αυξημένες πιστώσεις στους ήδη υπάρχοντες, αλλά περισσότεροι ΚΑΕ και CPV, όπως η προμήθεια μελανιών-τόνερ, στρωμάτων, κλινοσκεπασμάτων, γαντιών, σκόνης πλυντηρίου, φαρμάκων κ.α., ώστε να καλυφθούν πιο άμεσα, επιτακτικές ανάγκες των Υπηρεσιών, σε σχέση με τους διενεργηθέντες συγκεντρωτικούς διαγωνισμούς του ΑΕΑ.

      

    

  Θεσσαλονίκη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

     

  Ο Πρόεδρος

   ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

  6936800701

  Ο Γεν. Γραμματέας

  ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

  6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά