ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδων ΣΚΛΑΒΟ, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ  και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, για αποζημίωση των αστυνομικών για τις μετακινήσεις εντός Νομού άνω των 60 χλμ.

  Κύριε Επιθεωρητά,

  Κύριε Γενικέ,

  Κύριε Διευθυντή Ασφαλείας,

 

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απέστειλε το υπ’αριθ. 1/23 έγγραφο από 04/1/2023 στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας ερώτημα σχετικά με την αποζημίωση για μετακινήσεις εντός του ιδίου Νομού, οι οποίες υπερβαίνουν τα 60χλμ και αυτό διότι η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με το υπ’αριθ. 3772/22/2526601 από 04-12-2022 έγγραφο, αρνούνταν να αποζημιώσει τους συναδέλφους για τέτοιου είδους μετακινήσεις. Επί τέσσερις (4) μήνες και ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είχε προωθήσει το έγγραφό μας στο Αρχηγείο, ουδέποτε λάβαμε απάντηση από το αρμόδιο τμήμα.

  Παρατηρώντας αυτή την εξοργιστική αδράνεια απευθυνθήκαμε με το υπ’αριθ.22/2023 έγγραφο από 22/3/2023 στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, προώθησε άμεσα το αίτημά μας, λαμβάνοντας επίσημη απάντηση από το αρμόδιο τμήμα, σύμφωνα με την οποία: « κατόπιν των ανωτέρω, αναφορικά με τη μετακίνηση του Αστυνομικού Προσωπικού άνω των 60 χλμ εντός του ιδίου Νομού δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα μετακίνησης. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρείται η αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης (άρθρο 33 του Ν.4270/2014) καθώς και τα αναφερόμενα στην ως άνω Διαταγή κου Προϊσταμένου Επιτελείου ».

 

  Κύριε Επιθεωρητά,

  Κύριε Γενικέ,

  Κύριε Διευθυντή Ασφαλείας,

 

  Όπως προκύπτει από την σημερινή απάντηση του Α.Ε.Α./Κλάδου Διαχειριστικής -Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, οι συνάδελφοι της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης καθώς και οι υπόλοιποι συνάδελφοι των λοιπών ειδικών υπηρεσιών που υπάγονται διαχειριστικά σε αυτήν, παρανόμως δεν αποζημιώνονταν για τις μετακινήσεις που πραγματοποιούσαν εντός Νομού και ξεπερνούσαν τα 60χλμ. 

  Παρακαλούμε, όπως προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συνάδελφοί μας να αποζημιωθούν για το σύνολο των μετακινήσεων που πραγματοποίησαν καθ’ όλο το διάστημα το οποίο η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης αρνούνταν να υποβάλλει τα σχετικά αιτήματα.

 Επιπρόσθετα, απαιτούμε να ελεγχθούν πειθαρχικά οι Αξιωματικοί οι οποίοι ερμήνευσαν κατά το δοκούν την νομοθεσία σε βάρος των συναδέλφων μας, ασκώντας «οικονομική πολιτική» στις πλάτες αυτών.

Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Ακολουθεί και ο σύνδεσμος της επίσημης ανακοίνωσης της Π.Ο.ΑΣ.Υ. σχετικά με το εν λόγω ζήτημα:

http://www.poasy.gr/site/index.php/el/anakoinwseis/p-o-as-y/poasy-2023/item/2185-dikaiologoyntai-odoiporika-eksoda-metakinisis-kai-ano-ton-60-xlm-entos-tou-idiou-nomoy

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά