Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την πρώτη του θεσμική συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, παρουσία του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγορίου Γερακαράκου.

Αρχικά, συγχαρήκαμε τον κ. Αρχηγό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, του ευχηθήκαμε υγεία, δύναμη και μια παραγωγική θητεία στο απαιτητικό έργο που ανέλαβε, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα για συνέχιση της αγαστής και γόνιμης συνεργασίας που είχαμε. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε όλα τα σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη της Θεσσαλονίκης και το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ, ξεκινώντας από το φλέγον θέμα των ημερών, την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκφράσαμε την πεποίθηση ότι η Αστυνομία δε δύναται να λύσει το πρόβλημα μόνη της, αν οι καθ’υλην αρμόδιοι, όχι μόνο δεν συμβάλλουν, αλλά συνεχίσουν να δυσχεραίνουν την κατάσταση με τη γενικότερη στάση τους.

Ζητήσαμε να γίνει ορθή κατανομή των συναδέλφων που επίκειται να μετατεθούν στη ΓΑΔΘ μέσω των τακτικών μεταθέσεων, στις περισσότερο υποστελεχωμένες Διευθύνσεις. Μια πρόταση που αν εφαρμοστεί θα βοηθήσει στη μερική επίλυση του διαχρονικού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στη Διεύθυνση Αστυνομίας και στην υφιστάμενή της Υποδιεύθυνση Μεταγωγών- Δικαστηρίων, καθώς και στη ΔΑΕΘ, όπου ο μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Κατόπιν θέσαμε τα επιμέρους θέματα και προβλήματα που απασχολούν τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. 

Συγκεκριμένα, ευχαριστήσαμε τον κ. Αρχηγό για τον εφοδιασμό των διμοιριών της ΔΑΕΘ με κάμερες και ζητήσαμε την ενίσχυσή της με μόνιμες κάμερες μέσω νέας αγοράς.

Επισημάναμε την πληθώρα αποσπασμένων από τις Ομάδες ΔΙΑΣ σε άλλες Υπηρεσίες και την ταυτόχρονη αποδυνάμωσή τους από την Ηγεσία της εν λόγω Διεύθυνσης λόγω των πολλών εσωτερικών μετακινήσεων.

Όσον αφορά την ΟΠΚΕ, εκφράσαμε τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων αλλά και τη δική μας για τα πολυάριθμα πάρεργα που τη βαραίνουν και τις συνεχιζόμενες φυλάξεις σε στατικά σημεία, ιδίως αυτό το διάστημα στο ΑΠΘ, ενώ παράλληλα αιτηθήκαμε την ενίσχυσή της με κατάλληλα οχήματα.

Τονίσαμε την αναγκαιότητα της ορθής λειτουργίας των Ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΔΟΣ στην ΓΑΔΘ, πλην όμως, επισημάναμε ότι οι υπηρεσιακές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Αυτή τη στιγμή, η ΔΡΑΣΗ υπολειτουργεί επειδή διαθέτει τη μισή από την προβλεπόμενη δύναμη και οι μισοί υπηρετούντες Αστυνομικοί είναι χρόνια αποσπασμένοι από άλλες Διευθύνσεις.

Εν συνεχεία, αναφέραμε τα τεράστια υπηρεσιακά κωλύματα που προκαλεί η φύλαξη συγκεκριμένων ευπαθών στόχων, την καθημερινή κατασπατάληση δυνάμεων σε προστατευτικές φυλάξεις ανηλίκων, καθώς και την παραμονή ποινικών κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων λόγω της διαρκώς επικαλούμενης πληρότητας των φυλακών.

Επίσης, επαναλάβαμε το διαχρονικό μας αίτημα για αύξηση των οργανικών της ΔΑΚΑΘ για να πάψει επιτέλους η περιστασιακή ενίσχυσή της μέσω αποσπάσεων.

Τέλος, εκφράσαμε την ανάγκη αναπροσαρμογής των εδαφικών αρμοδιοτήτων των Τμημάτων Τροχαίας. Δυστυχώς, μετά την αναδιάρθρωση, η Υποδιεύθυνση Τροχαίας έχει αναλάβει έναν τεράστιο τομέα αρμοδιότητας, δυσανάλογο του προσωπικού της, με αποτέλεσμα την διαρκή επιβάρυνση των συναδέλφων και την μεγάλη αναμονή των πολιτών στις κλήσεις τους.

Ο κ. Αρχηγός έχοντας θητεύσει για δυο χρόνια στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, έχει βαθιά γνώση των προβλημάτων και των παθογενειών της ΓΑΔΘ και πολλές φορές έδωσε λύσεις με τις παρεμβάσεις του σε σοβαρά προβλήματα που απασχολούσαν το προσωπικό. 

Χωρίς να έχει αποστερηθεί στο ελάχιστο το ενδιαφέρον του για τη ΓΑΔΘ, κατέγραψε λεπτομερώς τα προβλήματα που του αναφέραμε, δίνοντας άμεσα εντολές στους αρμόδιους Αξιωματικούς ώστε να προκριθούν λύσεις για τα ορισμένα ζητήματα. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι θα θέσει το θέμα της καταχρηστικής παραμονής κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια, στον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ώστε να λυθεί επιτέλους αυτό το διαχρονικό πρόβλημα που καταστρατηγεί την κείμενη νομοθεσία και τροχοπεδεί το αστυνομικό έργο εις βάρος της κοινωνίας.

  

Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2022

       

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά