ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Η κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ, έχει καταλήξει να είναι ένα κακόγουστο ανέκδοτο για το οποίο κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η χθεσινή εισβολή των γνωστών μπαχαλάκηδων και οι εκτεταμένες φθορές που προκάλεσαν, αντιμετωπίστηκαν ως συνήθως με την τοποθέτηση μιας στρατιάς Αστυνομικών περιμετρικά των χώρων του Πανεπιστημίου για τη φύλαξή του. 

Καμία, όμως, κουβέντα δεν γίνεται για την καθυστέρηση υιοθέτησης των υπόλοιπων απαιτούμενων μέτρων για τη φύλαξη του ΑΠΘ, όπως αυτά προβλέπονται από τη νομοθεσία. 

Ακόμη και σήμερα, στους χώρους του εισέρχονται εξωπανεπιστημιακά άτομα ανενόχλητα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή νύχτας. 

Κάθε Σαββατοκύριακο διοργανώνονται πάρτυ στα οποία συρρέουν πλήθη νέων. 

Άτομα που κρατάνε βαριοπούλες μπορούν να περάσουν τις εισόδους του, χωρίς κανέναν έλεγχο και να καταστρέψουν τη δημόσια περιουσία χωρίς να λογοδοτήσουν γι’ αυτό.

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. 

Κι όμως, όσο οι υπεύθυνοι εμμένουν στην αστυνομοκεντρική προσέγγιση του προβλήματος, χωρίς να υλοποιούν κανένα άλλο μέτρο από αυτά που προβλέπει η νομοθεσία, θα βρισκόμαστε πάντα στον ίδιο παρονομαστή.

Που είναι οι πύλες ελέγχου στις εισόδους;

Πότε θα γίνει σωστή περίφραξη του χώρου;

Πότε θα ελέγχεται η ταυτότητα των εισερχόμενων ατόμων;

Αυτές είναι λίγες από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα από τους καθ’ύλην αρμόδιους και όχι από την Αστυνομία.

Άλλωστε, τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν ότι οι χώροι του Πανεπιστημίου πρέπει να ελέγχονται και να φυλάσσονται πρωτίστως από την πανεπιστημιακή κοινότητα και η συνδρομή της Αστυνομίας οφείλει να είναι επικουρική;

Σε λίγες ημέρες θα αναλάβουν υπηρεσία οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Η δημιουργία τους είναι το μοναδικό μέτρο που εφαρμόστηκε από το σύνολο του Νόμου που αφορά τα Πανεπιστήμια και αναδεικνύει την επιλεκτική εφαρμογή του και την εκκωφαντική απουσία των υπολοίπων φορέων.

Ήρθε λοιπόν η ώρα οι υπεύθυνοι να σηκώσουν τα μανίκια όχι μόνο για να καλέσουν το 100, αλλά και για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει η νομοθεσία.

   

Θεσσαλονίκη, 8 Μαΐου 2022

       

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά