ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης φιλοξένησαν στα γραφεία της Ένωσης τη Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, κα. Άννα Ευθυμίου και συνομίλησαν διεξοδικά για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ και τις εσωτερικές λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από μέρους του Προεδρείου εκφράστηκε το πάγιο αίτημά μας για θέσπιση ενός αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων, ο οποίος θα τερματίσει τις πελατειακές σχέσεις εντός του Σώματος. Οι χρόνιες αποσπάσεις, που δεν γίνονται με γνώμονα το υπηρεσιακό συμφέρον και συνεχίζονται με αδιάλειπτο ρυθμό, προκαλούν τεράστιες υπηρεσιακές δυσλειτουργίες σε νευραλγικές Υπηρεσίες. Ένας νέος Κώδικας Μεταθέσεων που θα βασίζεται στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ίση μεταχείριση των Αστυνομικών, θα αλλάξει άρδην την υφιστάμενη κατάσταση των αστυνομικών Υπηρεσιών και θα επιλύσει πολλά προβλήματα.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (ΔΑΚΑΘ) με προσωπικό, ταυτόχρονα με τον διπλασιασμό των οργανικών θέσεών της. Η επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου έχει αλλάξει τα δεδομένα και η αστυνομική δύναμη της ΔΑΚΑΘ υπολείπεται κατά πολύ αυτών που απαιτούνται. Η ενίσχυση της Διεύθυνσης είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της, ιδίως τώρα που βρισκόμαστε λίγο πριν το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Επίσης, τονίσαμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών της. Μια μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει σε πολλές υπηρεσίες του δημοσίου, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των εργαζομένων και των πολιτών, αλλά δυστυχώς δεν έχει επεκταθεί ακόμα σε καμία λειτουργία της Αστυνομίας.

Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ είναι τα κενά ασφαλείας στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η θωράκιση του δικτύου μετάδοσης και ο εκσυγχρονισμός των υλικών του συστήματος είναι επιβεβλημένη για να σταματήσουν οι παρεμβολές τρίτων στις μεταδόσεις της ΕΛΑΣ.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι Αστυνομικοί βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του εγκλήματος και είναι συνεχώς εκτεθειμένοι σε παντοειδείς κινδύνους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Για να εξασφαλιστεί η ηθική και σωματική ακεραιότητά τους απαιτείται πρωτίστως η βούληση της Πολιτείας. Το Προεδρείο εξέφρασε την απαίτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος για αναγνώριση του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως επικίνδυνο, πεποίθηση που αν και αυτονόητη, δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα.

Από μέρους της, η κα Ευθυμίου ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψής της ήταν να ακούσει τα προβλήματα των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης από τους θεσμικούς εκπροσώπους της. Τέλος, ανέφερε ότι όσα της μεταφέρθηκαν θα προωθηθούν αρμοδίως και θα περιληφθούν σε τοποθετήσεις της στο ελληνικό κοινοβούλιο.

    

Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2022

       

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά