ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, τον Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ και τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Θωμά ΓΕΡΜΑΝΟ για τη σωρεία υπηρεσιακών προβλημάτων στα ΑΤ και ΤΤ Βόλβης.

   

Κύριε Επιθεωρητά,

Κύριε Γενικέ,

Κύριοι Ταξίαρχοι,

 

Σήμερα, μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μετέβησαν στα ΤΤ Ασπροβάλτας και ΑΤ Βόλβης.

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας εξέφρασαν σωρεία παραπόνων για τα επαναλαμβανόμενα και αδιάκριτα μέτρα τάξης που τους αναγκάζουν να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Υπηρεσίας τους, χωρίς ωστόσο να προσμετράται ο χρόνος που απαιτείται για τη μετάβαση και την επιστροφή τους από την έδρα της Υπηρεσίας, στο συνολικό χρόνο εργασίας τους. Μάλιστα μας αναφέρθηκε ότι υπήρξε περίπτωση που η μετακίνηση έγινε κυριολεκτικά ασκόπως, καθώς δεν δόθηκε καμία αρμοδιότητα στον συνάδελφο.

Εν συνεχεία, μας καταγγέλθηκε ότι η Διοίκηση ανακαλεί τις χορηγηθείσες ημερήσιες αναπαύσεις, επικαλούμενη τις διαταγές της τελευταίας στιγμής που απαιτούν προσωπικό για αθλητικές εκδηλώσεις. Φυσικά αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στην έκδοση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, η οποία δεν μπορεί να τηρηθεί λόγω των πολλών έκτακτων αλλαγών. Όπως ενημερωθήκαμε, το ΤΤ Ασπροβάλτας έχει αποσταλεί αίτημα προς τη Διεύθυνση Τροχαίας ώστε να γίνει έγκαιρος και συγκεκριμένος καταμερισμός των μέτρων τάξης, και μ’αυτό τον τρόπο, κάθε Υπηρεσία να γνωρίζει εκ των προτέρων που θα στείλει προσωπικό και να εκδίδει την εβδομαδιαία υπηρεσία χωρίς κωλύματα. Θεωρούμε ότι το αίτημα είναι στη σωστή κατεύθυνση και στο παρελθόν το έχει διατυπώσει και η Ένωσή μας.

Ένα ακόμα ζήτημα που τέθηκε, είναι η παράδοξη διαταγή της ΓΑΔΘ, βάσει της οποίας αποφασίστηκε ότι 2 ανακριτικοί υπάλληλοι του ΤΤ Ασπροβάλτας θα ενισχύσουν το ΑΤ Βόλβης λόγω έλλειψης ανακριτικών υπαλλήλων στο δεύτερο. Τονίζουμε ότι 21 Αστυνομικοί που κατέχουν οργανική θέση στο ΑΤ Βόλβης, είναι αποσπασμένοι σε άλλες Υπηρεσίες και η Διοίκηση του Τμήματος αιτήθηκε να διακοπούν ορισμένες από αυτές ώστε να μην επιβαρυνθεί άλλη Υπηρεσία για την ενίσχυσή της.

Όσον αφορά το ΑΤ Βόλβης, αρκεί να αναφέρουμε ότι 27 Αστυνομικοί είναι η πραγματική δύναμη του Τμήματος και 21 είναι οι αποσπασμένοι, εκ των οποίων οι 7 είναι ανακριτικοί υπάλληλοι. Η «γάγγραινα» των αποσπάσεων είναι ένα ζήτημα που αναδεικνύουμε συνεχώς ως Ένωση και περιμένουμε επιτέλους να παρθούν οι δέουσες πρωτοβουλίες για τον περιορισμό του.

Τα μέτρα τάξης και οι ενισχύσεις σε όμορα ΑΤ είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοι και τους στοιχίζει τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό, καθώς μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους οχήματα και καλύπτουν και τα έξοδα μετακίνησής τους, που δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέα.

Η Υπηρεσία δυστυχώς δεν μπορεί να τους διαθέσει κάποιο όχημα, αφού το μοναδικό περιπολικό που διαθέτει, είναι σε κακή κατάσταση και εξυπηρετεί τις ανάγκες του Τμήματος. Επίσης, τονίστηκε το πρόβλημα επικοινωνίας που υπάρχει με το Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω του συστήματος ενδοεπικοινωνίας. Συχνά δεν ακούγονται οι μεταβιβάσεις του Κέντρου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλός συντονισμός και να χάνονται σήματα, με όσα αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της Υπηρεσίας και την ασφάλεια των συναδέλφων και των πολιτών.

Τέλος, μεγάλο υπηρεσιακό αδιέξοδο προκαλούν οι μεταγωγές κρατουμένων. Όπως προαναφέραμε το ΑΤ Βόλβης έχει μόνο ένα όχημα και όταν προκύψει κάποια μεταγωγή ή σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου, το πλήρωμα απασχολείται καθ’όλη τη διάρκεια της βάρδιας στην περαίωση των απαιτούμενων διαδικασιών. Κατά συνέπεια, ο τομέας αρμοδιότητας στερείται εποχούμενης περιπολίας. Η συνθήκη αυτή είναι πολύ συχνή διότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται και επιχειρούν ομάδες ΟΠΚΕ, οπότε το ΑΤ Βόλβης βαρύνεται επιπλέον υπηρεσιακά από τις συλλήψεις και τις κρατήσεις που επιτυγχάνουν οι εν λόγω Ομάδες.

Επειδή η κατάσταση είναι οριακή και οι συνάδελφοί μας είναι πολύ πιεσμένοι σωματικά και ψυχολογικά, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα που τους ταλαιπωρούν και δεν τους επιτρέπουν να ανταπεξέλθουν με ευκολία στο έργο τους. Οι λύσεις είναι πολύ απλές και το μόνο που απαιτείται είναι η βούλησή σας. Σε αυτή κάνουμε επίκληση και αναμένουμε μόνιμα αποτελέσματα και όχι βραχύβιες ενέργειες που μας φέρνουν αντιμέτωπους ξανά και ξανά με τα ίδια προβλήματα.

  

Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2022

       

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά