Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Τις τελευταίες ημέρες, τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη μας έχουν δημιουργήσει κλίμα έντασης μεταξύ δυο αντικρουόμενων «στρατοπέδων» που προκαλούν και διαταράσσουν τη δημόσια ειρήνη. Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι κουκουλοφόροι που δε διστάζουν να ρίξουν μολότοφ μέσα από σχολικούς χώρους και από την άλλη, άτομα με κράνη και λοστούς που επιδιώκουν μάχες σώμα με σώμα. Στη μέση, ως συνήθως, βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία που προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση, πλην όμως, κατηγορείται ως υπαίτια για τις διαρκείς ταραχές.

Αυτή η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 Αστυνομικών στην πορεία που έγινε το βράδυ του Σαββάτου. Γεγονός αναμενόμενο, αν αναλογιστούμε ότι η Ελληνική Αστυνομία αποδέχεται -ή ανέχεται- να συνοδεύει εκατοντάδες κουκουλοφόρους και κρανιοφόρους που φέρουν διαφόρων τύπων αντικείμενα, τα οποία εσχάτως γίνονται όπλα που στρέφονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Εδώ και 30 χρόνια, το οργανωμένο κράτος προσπαθεί να «βγάλει» τις κουκούλες από τους ταραξίες. Ωστόσο, η τακτική που ακολουθείται βασίζεται στο «φαίνεσθαι». Το νομικό πλαίσιο «χαϊδεύει» τους παραβάτες, οι πολιτικές δυνάμεις άλλοτε καταδικάζουν τις ενέργειες, κι άλλοτε κάνουν ότι δεν τις βλέπουν, εκτιμώντας το πολιτικό κόστος που θα έχει η τοποθέτησή τους.

Το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα που επιβάλλεται να γίνει, είναι να αποδεχτούν όλοι οι πολιτικοί θεσμοί ότι η μολότοφ σκοτώνει και τα κοντάρια στις σημαίες μετατρέπονται από σύμβολα αντίδρασης σε όπλα. Όσο η βία καταδικάζεται προφορικά και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επιδερμικά, θα βλέπουμε κλιμάκωση των επεισοδίων και αποθράσυνση των δραστών.

Οι κουκούλες ξεκίνησαν από τις πορείες, επεκτάθηκαν στα γήπεδα και τώρα μπήκαν στα σχολεία. Για να ανακοπεί αυτή η εξαιρετικά απειλητική και απρόβλεπτη πορεία, επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί η Πολιτεία και να πάρει γενναίες αποφάσεις για αυστηροποίηση των ποινών.

  

Θεσσαλονίκη, 4 Οκτωβρίου 2021

                          

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά