Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την αναχρονιστική και ανάρμοστη προσπάθεια φίμωσης 6 εκ των κορυφαίων θεσμικών στελεχών του συνδικάτου μας.

Όσες φορές κι αν επιχειρήθηκαν ο εκφοβισμός κι η κηδεμονία του αστυνομικού συνδικαλισμού, απέτυχαν, γιατί μας βρήκαν ενωμένους και αποφασισμένους να διατηρήσουμε την καθαρή και ελεύθερη φωνή μας.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα και σήμερα, δεκαετίες μετά την ίδρυση της πρώτης αστυνομικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, η Ηγεσία παραμένει επιφυλακτική και φιλέκδικη απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των Αστυνομικών.

Αλήθεια τι Αστυνομικούς θέλετε; Βωβούς κι ανέκφραστους που θα δέχονται αγόγγυστα αναίτιες βίαιες επιθέσεις και δεν θα αντιδρούν;

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η αποκάλυψη των διοικητικών παραλείψεων δεν περιέχει τίποτα μεμπτό ή κατακριτέο, ιδίως όταν αυτές έχουν ποινικές προεκτάσεις κι εκθέτουν σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας.

Αν κάποιοι αναζητούν συνένοχους για την συγκάλυψη των λαθών τους, δεν θα τους βρουν εντός των κόλπων της ΠΟΑΣΥ. Όλοι εμείς, οι Έλληνες Αστυνομικοί, έχουμε κουραστεί να μετράμε τραυματίες και νεκρούς συναδέλφους μας εν ώρα υπηρεσίας. Το κύρος του Σώματος έχει απολεσθεί και είμαστε αντιμέτωποι με την διαρκή υποτίμηση της ιδιότητάς μας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στηρίζει αμέριστα τους 6 συναδέλφους μας και θα παραμείνει έμπρακτα δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίας μέχρι την τελική  δικαίωσή τους.

Θεσσαλονίκη, 23 Νοεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος