ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε την κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων που κυκλοφορούν στη ΓΑΔΘ. Την τελευταία δεκαετία, η μη αντικατάστασή τους έχει οδηγήσει σε έναν πεπαλαιωμένο στόλο που εκθέτει σε κίνδυνο τους Αστυνομικούς και στερεί την σύγχρονη αστυνόμευση που αξιώνουν οι συμπολίτες μας.

Οι υπηρεσιακές στιγμές των Ομάδων ΟΠΚΕ είναι κρίσιμες, καθώς δεν διαθέτουν κανένα πλήρως κατάλληλο όχημα για τις εποχούμενες περιπολίες τους. Αυτή την στιγμή στην έδρα της Υπηρεσίας βρίσκεται ένα όχημα, η κατάσταση του οποίου το καθιστά επικίνδυνο. Οι συνάδελφοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ως κύριο περιπολικό ένα όχημα άνω των 15 ετών, «δανεισμένο» από άλλη Υπηρεσία.

Δυστυχώς, τα περισσότερα περιπολικά της ΟΠΚΕ βρίσκονται στην ΥΤΕΒΕ με σοβαρές βλάβες και είναι άγνωστο το πότε και αν, θα επιδιορθωθούν λόγω υψηλού κόστους. Τα οχήματα τύπου van που απομένουν δεν είναι κατάλληλα για εποχούμενη περιπολία για αυτονόητους λόγους. Επιπλέον, οι συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού στην Κέρκυρα με όχημα της Υπηρεσίας, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την μηχανολογική κατάσταση των περιπολικών.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η έλλειψη οχημάτων στην ΟΠΚΕ συγκρούεται με την ίδια την αποστολή της Υπηρεσίας, η οποία εμπεριέχει συνεχείς μετακινήσεις και επιβάλλει σύγχρονα και αποδοτικά οχήματα που θα μπορούν να συναγωνιστούν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι δράστες του οργανωμένου εγκλήματος. Διαφορετικά, μιλάμε για παροπλισμένους Αστυνομικούς που παρεμποδίζονται στην εκτέλεση του έργου τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει επισημάνει πολλάκις την εξαίρεση της ΓΑΔΘ από την χορήγηση νέων περιπολικών. Για την άμβλυνση των συνεπειών του προβλήματος, αιτούμαστε την άμεση παρέμβαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να εκταμιευθούν άμεσα τα απαραίτητα χρήματα για την επισκευή των οχημάτων στην ΥΤΕΒΕ, καθώς επίσης και την ενίσχυση της ΟΠΚΕ με κατάλληλα οχήματα, μέσω ανακατανομής οχημάτων από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

   

Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2018

    

Ο A΄Αντιπρόεδρος

 ΚΛΕΑΝΗΣ Βασίλειος

6977075637

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά