ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Ο υποτυπώδης αριθμός των φετινών συμπληρωματικών μεταθέσεων(7 που κατέχουν οργανική Αστυφύλακα και 2 Αρχιφύλακα-Ανθυπαστυνόμου), ήρθε να επισφραγίσει την παγιωμένη συμπεριφορά που έχει υιοθετήσει η Ηγεσία του Σώματος τα τελευταία χρόνια. Μετά τη λήξη του Συμβουλίου, με υπογραφή του Αρχηγείου, η Θεσσαλονίκη καταδικάζεται για άλλη μια χρονιά σε υποστελέχωση των Υπηρεσιών της.
Όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν, στα εσωτερικά του Σώματος ισχύει ότι “Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα” και όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες φροντίζουν διαρκώς γι'αυτό.

 

Τι κι αν η Θεσσαλονίκη έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος του προσφυγικού ζητήματος μέσω των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων;
Τι κι αν οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ και οι Αστυνομικοί όλων των Διευθύνσεων της ΓΑΔΘ έχουν συνεχείς μετακινήσεις σε νησιά;
Τι κι αν η αναδιάρθρωση δεν επέλυσε βασικά χρόνια προβλήματα και τα ΑΤ ακόμα προσπαθούν να βρουν την υπηρεσιακή ισορροπία τους;

 

Και αν κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την αστυνόμευση της πόλης μας, τα γεγονότα τους διαψεύδουν κατάφωρα. Η αδιαφορία τους, τους εκθέτει και φέρνει στην επιφάνεια την πραγματική διάσταση του ζητήματος.
Οι ελάχιστες προσλήψεις στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας και η εμμονή για συντήρηση δυνάμεων στην πρωτεύουσα έχουν δημιουργήσει μια συρρικνωμένη Αστυνομία, χωρίς ανανέωση του προσωπικού. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν οι προσλήψεις διατηρηθούν σε τόσο μικρό αριθμό, σε λίγα μόλις χρόνια θα μιλάμε για “γερασμένη Αστυνομία”.
Πριν μερικούς μήνες, όταν ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες τακτικές μεταθέσεις στη ΓΑΔΘ, ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες προσπάθησαν να “χαϊδέψουν τα αυτιά” των συναδέλφων , βεβαιώνοντάς ότι η αδικία θα αρθεί με έναν γενναιόδωρο αριθμό συμπληρωτικών μεταθέσεων.
Δυστυχώς, βλέπουμε ότι πλέον δεν υπάρχει ούτε ενοχή ούτε συστολή ακόμα και στο ψέμα.


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δεν έχει σκοπό να σταματήσει να αγωνίζεται έως ότου η πόλη μας ενισχυθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε δράσεις και κινητοποιήσεις που θα αναδείξουν τις επιπτώσεις που έχει η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στις εσωτερικές λειτουργίες και στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

   


Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2017

       

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

   

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά